BILI SU PRVI STRANCI i LJUBIMCI NAVIJAČA PARTIZANA: Otkrivamo gde su i šta rade crno-beli Điju i Liju! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Vremeplov

BILI SU PRVI STRANCI i LJUBIMCI NAVIJAČA PARTIZANA: Otkrivamo gde su i šta rade crno-beli Điju i Liju! (VIDEO)

Fudbal -

Gde su šta rade dvojica Partizanovih Kineza Điju i Liju, pojačanja iz sezone 1988/89?

Sredovečni navijači Partizana dobro pamte sezonu sa dvojicom kineskih reprezentativaca Điju i Liju, koji su se nakon osvajanja Kupa Jugoslavije sa crno-belima u proleće 1989. godine vratili u Kinu i od tada su se proredile vesti o njihovim karijerama.

Ipak, saznalo se da je napadač Liju igrao još nekoliko godina u Šangaju, a da se nakon aktivnog bavljenja fudbalom posvetio trenerskom pozivu u svojoj školi fudbala.

Defanzivac Đija ostavio je dublji trag, jer se od početka nametnuo tadašnjem treneru crno-belih Fahrudinu Jusufiju kao jedno od rešenja za štopersku poziciju. Po povratku u Aziju, postao je prvi kineski fudbaler u japanskoj ligi, da bi nakon toga postao trener. Prvo kao deo stručnog štaba olimpijske selekcije u timu našeg stručnjaka Ratomira Dujkovića, a onda je vodio i nekoliko ekipa u kineskoj profesionalnoj ligi.

Danas je selektor ženske reprezentacije Kine koju od 7. juna do 7. jula očekuje učešće na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, gde "čelične ruže" nameravaju da se umešaju u borbu za trofej.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track