ZVAO GA JE DEBELJKO I PEKAR! GDE JE SADA ON, A GDE JE LUKA?! Kako je bivši trener Zvezde ŠIKANIRAO najskupljeg srpskog igrača svih vremena!
Foto: Starsport©

JOVIĆEV OTAC OVO NE MOŽE DA MU ZABORAVI

ZVAO GA JE DEBELJKO I PEKAR! GDE JE SADA ON, A GDE JE LUKA?! Kako je bivši trener Zvezde ŠIKANIRAO najskupljeg srpskog igrača svih vremena!

Fudbal -

21-godišnji Luka Jović svojim igrama oduševio je fudbalski svet. Blista u dresu Ajntrahta, smeši mu se transfer karijere u veliki Real Madrid... Međutim, put do zvezda nije bio nimalo lak za mladog fudbalera iz sela Batar.

Poznato je da je Luka veliki navijač Crvene zvezde u kojoj je i započeo karijeru. Bio je najmlađi debitant u večitim derbijima sa 16 godina, devet meseci i 25 dana, delovalo je da će imati sjajnu budućnost u voljenom klubu, međutim, sve se promenilo kada je Miodrag Grof Božović zamenio Nenada Lalatovića na mestu trenera. Jović je često bio na udaru kritika iskusnog crnogorskog stručnjaka.

Lukin otac, Milan Jović, ne propušta priliku da pomene Božovića kada priča o karijeri svog sina.

"Uvek ću da pomenem 'Grofa' Božovića, u svakoj priči. Doživeli smo, moje dete i ja, mnogo neprijatnosti od njega. Prozivao ga je po novinama, nazivao debeljkom, pekarom... A Luka sada ima tri kilograma više nego što je imao onda u Zvezdi i na to mu Nemci kažu da nabaci još dva. Eto kakav je 'Grof' Božović bio stručnjak. Pričama da je Luka nedisciplinovan navlačio je gnev navijača na dete od 16 godina. Rekao sam mu tada u oči 'videćemo gde će Luka igrati, a gde ćete vi biti trener", nedavno je izajvio Milan za nemačke medije.

foto: Foto: Marina Lopičić

Luka Jović je najbolji igrač Ajntrahta ove sezone. Na 44 utakmice postigao je 26 golova. Ugledni svetski mediji u subotu su objavili vest da se mladi napadač seli u Real Madrid za neverovatnih 60.000.000 evra. Bivši trener Crvene zvezde trenutno radi u Rusiji, gde predvodi ekipu Krila Sovjetov koja se nalazi na 13. mestu Premijer lige Rusije.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track