PRVI STRELAC PRVENSTVA Ognjen Mudrinski - prva kopačka u istoriji Superlige!
Foto: Www.fkcukaricki.rs

rekorder

PRVI STRELAC PRVENSTVA Ognjen Mudrinski - prva kopačka u istoriji Superlige!

Fudbal -

Napadač Čikaričkog postigao 64 gola u domaćem fudbalskom šampionatu i na večnoj listi pretekao Andriju Kaluđerović.

Ognjen Mudrinski je najbolji strelac u istoriji Superlige Srbije. Napadač Čukaričkog golovima protiv novosadskog Proletera u nedelju, srušio je rekord Andrije Kaluđerovića. Popularni Mudri sada je broj jedan, pošto je na svom golgeterskom kontu upisao čak 64 pogotka!

Ognjen Mudrinski (27) golove u domaćem prvenstvu postizao je u pet klubova. Za Čukarički je dao 24 gola, ove sezone čak 17, a pogađao je i u dresovima Spartaka (18), Crvene zvezde (11), Jagodine (9) i Vojvodine (2).

foto: Www.fkcukaricki.rs

- Zaista sam srećan zbog ta dva gola protiv Proletera i činjenice da sam postao rekorder, iako me to nije opterećivalo. Jednako mi je drago i zbog preostalih 15 golova u sezoni. Sada samo razmišljam o preostala dva kola, u kojima Čukarički želi da overi plasman u Evropi. Naravno, nadam se da ću u mečevima protiv Mladosti i Vojvodine postići još koji pogodak - rekao je Ognjen Mudrinski, za sajt kluba.

Potom se snažni centarfor prisetio svojih golova, u svim klubovima za koje je igrao.

- Na debiju za Vojvodinu sa 19 godina dao sam gol protiv OFK Beograda, kada me je u igru uveo Milan Đuričić. Prve golove za Jagodinu dao sam slučajno. Dva igrača su se povredila pred utakmicu sa Radom, a trener Simo Krunić mi je ukazao šansu. Na debiju za Crvenu zvezdu protiv Radničkog iz Niša postigao sam het-trik. Hvala treneru Saletu Jankoviću, a taj podvig niko pre ni posle mene nije uradio u dresu Crvene zvezde.

foto: Čukarički

Mudrinski je sjajno počeo po dolasku u Čukarički, ali ga je pre dve godine u duelu sa Partizanom ozbiljno povredio Brazilac Everton. - Imao sam taj peh, ali vratio sam se. Najbitnije je da sam sad zdrav, spreman, da igram i pogađam, a da klub pobeđuje i beleži odlične rezultate - bio je skroman Mudrinski.

Lista najboljih strelaca Superlige

1. Ognjen Mudrinski 64 2. Andrija Kaluđerović 63 3. Lamin Dijara 56 4. Milan Bojović 55 5. Dragan Mrđa 54 6. Nenad Milijaš 53 7. Ričmond Boaći 40 8. Milan Pavkov 40 9. Enver Alivodić 39 10. Darko Spalević 39 11. Abubakar Oumaru 39

Prijateljstvo

Andrija još nije odustao

Ognjen Mudrinski je ubeđen da će se u Superligi još preganjati sa Andrijom Kaluđerovićem, odnosno, siguran je da će se iskusni fudbaler vratiti u domaći šampionat iz hrvatskog Intera. - Poznajemo se, dobri smo. Andrija i ja ćemo se još ganjati, preticati na toj listi, kad se on bude vratio u srpski fudbal. Siguran sam da ima još šta da pokaže na domaćoj sceni - smatra Mudrinski.

Nekima je smetao

Oteran iz Zvezde!

Iako je igrao dobro u Crvenoj zvezdi kod Aleksandra Jankovića, Ognjen Mudrinski je posle samo godinu dana napustio Marakanu. - Došlo je do velikih promena u klubu. Od prvog treninga kod Rikarda Sa Pinta pao sam u drugi plan. Verovatno sam nekome smetao. Drugi su dobijali šansu, a ja sam bio najbolji strelac ekipe na polusezoni. Za mene je takva situacija bila neshvatljiva. Posle toga nisam više sebe video u Crvenoj zvezdi i odlučio sam da odem u Grojter Firt - prisetio se Mudrinski.

7 je broj na dresu koji nosi 187 centimetara je visok 26 golova dao je za Grojter Firt i Arau 9 klubova je promenio u karijeri

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track