DUŠAN SILNI PRAVIO DAR-MAR: Tadić umalo postigao gol, a onda zabeležio asistenciju! Pogledajte kako je Srbin mučio Pevce (VIDEO)
Foto: EPA/OLAF KRAAK

JOŠ JEDNA SJAJNA PARTIJA

DUŠAN SILNI PRAVIO DAR-MAR: Tadić umalo postigao gol, a onda zabeležio asistenciju! Pogledajte kako je Srbin mučio Pevce (VIDEO)

Fudbal -

Srpski reprezentativac Dušan Tadić odigrao je odlično prvo poluvreme revanša polufinala Lige šampiona u kome je njegov Ajaks protiv Totenhema stekao veliku prednost - 2:0.

Trener Erik ten Hag je Tadiću neposredno pred početka meča promenio ulogu zbog povrede Neresa na zagrevanju i ulaska Dolberga u tim, pa je Srbin umesto "lažne devetke", delovao kao levo krilo.

Ta promena nije uticala na sjajnog ofanzivca Ajaksa.

Tadić je imao uticaj kod oba gola.

Prvom pogotku domaćina prethodio je opasan šut srpskog fudbalera, koji je golman Loris prosledio u korner, posle kog je De Liht postigao gol.

Tadić je u 30. minutu sam sebi stvorio šansu, ušao je u kazneni prostor po levoj strani, "izlomio" Alderverelda i šutirao u suprotan ugao - za malo pored gola.

Samo pet minuta kasnije ponovo je uleteo u šesnaesterac, a onda sjajno ostavio loptu Zijehu, koji je tukao snažno i precizno - 2:0.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track