REZIME SEZONE U FK SLOBODA: Nije moglo bolje zbog prošlosti, ali budućnost je svetla! (FOTO)
Foto: FK Sloboda

SJAJNA PERSPEKTIVA

REZIME SEZONE U FK SLOBODA: Nije moglo bolje zbog prošlosti, ali budućnost je svetla! (FOTO)

Fudbal -

U utorak, 7. maja, održan je sastanak uprave i igrača, a sve povodom završetka tekuće sezone i sumiranja utisaka na kraju iste.

Na sastanku su prisustvovali igrači iz Užica i okoline, tj. oni na koje se računa u budućnosti.

foto: FK Sloboda

Sastanak je prošao u prijateljskom tonu gde je rečeno da se žali za ispadanjem iz Prve lige Srbije, međutim, istaklo se da u ovom momentu klub nije mogao više, zbog problema koji se vuku iz prošlosti.

foto: FK Sloboda

Predsednik kluba, Milovan Đorić, sa ponosom je istakao da je klub u prethodnom periodu, uspeo da afirmiše neke mlade igrače koji mogu biti oslonac kluba u budućnosti. Tu se pre svega misli na Ilića, Tomića, Starčevića, Cvijovića, ali i mladog Stamenića, koji mogu biti veliki zalog za budućnost. Takođe, treba napomenuti i one starije „Užičane“ koji su nosili teret ovog dela prvenstva: Cvetić, Jezdimirović, Đurić, Vučković, Petrović, N. i Đ. Lazović… Za crveno – crni dres je nastupilo čak 15 igrača iz našeg kraja u drugom delu sezone, što je veliko povećanje u odnosu na jesenji deo prvenstva. Na 15 utakmica prolećnog dela prvenstva je osvojen isti broj bodova kao i u jesenjem delu, kada su odigrana 22 prvenstvena susreta.

foto: FK Sloboda

Igrač sa najviše nastupa u drugom delu sezone, u crveno – crnom dresu, bio je štoper Nikola Gavrić, koji je odigrao ukupno 1330 minuta od mogućih 1350. On je teren napustio jedino na meču u Dobanovcima, protiv ekipe Budućnosti, kada ga je zamenio Marko Simić, u nameri da se stigne rezultatski zaostatak. Igrač koji je postigao najviše golova je Ilić Denis, inače omladinac Slobode, koji je uspeo da u poslednjem kolu ovog prvenstva, dva puta zatrese mrežu Teleoptika i tako izbije na čelo liste strelaca u Slobodinom taboru. Zanimljiva činjenica je ta da, crveno – crni nisu dobili ni jedan crveni karton u prolećnom delu, ali i u čitavoj sezoni.

foto: FK Sloboda

Još jednom napominjemo da će stadion u Užicu uskoro dobiti i novi LED semafor, mnogo moderniji od onoga koji se sada nalazi na njemu, i da će postavljanje biti završeno do 5. juna, kada će ugledati svetlost dana na jednom izuzetnom događaju, o kome će više biti reči u toku dana.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track