POSLE KIM DŽONG UNA JE NAJPOZNATIJI KOREJAC Prošao je pakao u životu, otac ga je tukao svaki dan kako bi napravio fudbalera! Uspon karijere je počeo posle TUČE SA SRBINOM! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Heroj koji je prošao kalvariju

POSLE KIM DŽONG UNA JE NAJPOZNATIJI KOREJAC Prošao je pakao u životu, otac ga je tukao svaki dan kako bi napravio fudbalera! Uspon karijere je počeo posle TUČE SA SRBINOM! (VIDEO)

Fudbal -

Za Son Heunga kažu da je najpoznatiji Korejac na svetu posle Kim Džong Una.

Iako ovaj Južnokorejac nema tu moć kao predsednik Severne Koreje, kažu da u svojim nogama poseduje topove. To je najbolje osetio moćni Mančester siti u četvrtfinalu kada je Son postigao dva gola i omogućio Totenhemu da priredi prvorazrednu senzaciju.

Ali, da bi se vinuo u zvezde Son je morao da prođe pakao u životu. Otac Vung Jung, i sam fudbaler, vaspitavao ga je u rodnom Čunčeonu čeličnom disciplinom.

Otac je pokušao od svojih sinova da napravi vrhunske fudbalere kroz spartanske treninge i vojnički režim.

"Često sam tukao svoje sinove jer je to ponekad neophodno. Znam da Evropljani to ne razumeju", rekao je svojevremeno Vung.

Za razliku od brata Heung Juna, koji nije uspeo da napravi bolju karijeru od igranja u četvrtoj nemačkoj ligi, Son je dogurao do slavnog Hamburgera. Ko zna kako bi njegova karijera dalje tekla da na početku karijere 2012. godine na treningu nije došao u sukob sa tadašnjim srpskim reprezentativcem Slobodanom Rajkovićem.

Son je virtouz sa loptom, posle sjajnih driblinga voleo je da se našali sa saigračima, čak i da malo provocira. Svi su imali razumevanja za njegove nestašluke, ali ne i Rajković. Usledila je krvava tuča, pravo šaketanje između njih dvojice. Son je dobio par udaraca, pa se čak zaletao na Srbina i sa nekoliko tekvondo poteza, doduše neuspešno.

foto: Dado Đilas

Na Rajkovićevu žalost, kao kolateralna šteta u sukobu između njega i Sona, izašao je Turčin Tolgaj Arslan sa razbijenom i krvavom glavom, kojeg je Srbin nehotice nokautirao.

Posle tog incidenta karijere dvojice fudbalera krenule su različitim putevima. Heong Son (26) je posle godinu dana za 10.000.000 evra prešao u Leverkuzen, a onda u leto 2015. za čak 30.000.000 evra u Totenhem. Danas vredi 65.000.000 evra!

Sa druge strane, posle tuče u Hamburgu karijera Slobodana Rajkovića krenula je u neželjenom smeru. Bio je planiran za velike domete jer ga je kao klinca od 17 godina Čelsi 2006. kupio od OFK Beograda za 5.200.000 evra. Krenule su povrede i posle isteka ugovora sa HSV pauzirao je nekoliko meseci, a onda igrao za Darmštat i Palermo u kojem je i danas.

Sonova karijera je prošle godine ponovo bila pod znakom pitanja, i to zbog zakona Južne Koreje o služenju vojnog roka. Svi muškarci u Južnoj Koreji moraju da odsluže vojsku do 28. godine, a izuzetak su samo pobednici olimpijskih i azijskih igara.

Son je u septembru prošle godine imao poslednju priliku da izbegne služenje vojnog roka, i na sreću uspeo. Koreja je u finalu Azijskih igara nakon produžetaka savladala Japan sa 2:1, a Son je po završetku meča plakao od sreće kao malo dete. Da nije bilo te pobede sada bi "gulio" vojni rok od 21 meseca, a ne bi bio u prilici da igra u finalu Lige šampiona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track