BOMBA

ZVEZDA PRIZNAJE NEZAVISNO KOSOVO, BAŠ KAO I VOJVODINU 1946. GODINE! Vuletić bljuvao vatru i ŽESTOKO OPLEO po večitom rivalu: Crveno-beli su se ugledali na Hrvatsku! (KURIR TV)

Fudbal -

Crvena zvezda ove godine proslaviće dve titule! Komisija za pravna pitanja usvojila je mišljenje po kome se crveno-belima priznaje titula iz 1946. godine - sa tri glasa za, jednim protiv i jednim uzdržanim

Konačnu odluku donosi Skupština FSS (15. maj), ali očekuje se da delegati samo potvrde preporuku Komsije. Epilog sastanka na Terazijama izazvao je ogorčenje kod Vladimira Vuletića, člana ovog organa i ujedno potpredsednika Partizana. On je po završetku sastanka podneo ostavku na članstvo u komisiji.

- Ovo je poraz pravničkog znanja. Politička supa se ne jede pravničkom viljuškom, jer prvo će da vam istoči sve što ste zahvatili, a drugo ćete da se povredite - grmeo je Vuletić i u dahu dodao:

- FK Crvena zvezda negira državnost Srbije jer tvrdi da je Vojvodina 1945. i 1946. godine nezavisna u odnosu na Srbiju! Istu takvu situaciju imamo sada na prostoru Kosova i Metohije. Pitam vas, da li to znači da Zvezda negira rezoluciju Ujedinjenih nacija 1244?

Po rečima profesora Pravnog fakulteta ovo nije kraj.

- Nećemo dozvoliti ovakvo ponižavanje prava! Pokrenućemo upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije! Partizan ima iskustvo sa pobedama na sudu, gde odluke nisu unapred skrojene. Ovo neće proći, barem na tako lako! Kažem vam "no passaran" (neće proći, op.a.). Dok živim i dok dišem, nadam se! Partizan se sa ovim neće saglasiti. Jedna sila dignutih ruku ne može da bude jača od sile argumenata koje smo im predočili - zaključio je Vuletić i dodao da će crno-beli organizovati vanrednu konferenciju za medije ovim povodom.

Napad na crveno-bele

Zvezda se ugleda na Hrvatsku?!

Opleo je Vladimir Vuletić po Crvenoj zvezdi koja se prema njegovom mišljenju "poredi sa državnom Hrvatskom".

- Zvezda insistira na odluci Hrvatskog nogometnog saveza, koji je Hajduku dodelio titulu. Ugledanje na HNS, na naciju koja slavi Jasenovac, u najblažem obliku je degutantno - rekao je Vuletić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track