VAR IZBIO BAJERNU TITULU IZ RUKE: Bavarcima samo bod u Lajpcigu, slavlje pomereno za nedelju dana
Foto: EPA/FELIPE TRUEBA

BUNDESLIGA

VAR IZBIO BAJERNU TITULU IZ RUKE: Bavarcima samo bod u Lajpcigu, slavlje pomereno za nedelju dana

Fudbal -

Fudbaleri Bajern Minhena nisu uspeli danas da osvoje prvenstvo Nemačke, pošto su u pretposlednjem, 33. kolu igrali nerešeno, bez golova, na gostovanju protiv Lajpciga, a njihov prvi pratioc Borusija Dortmund pobedila je Fortunu iz Diseldorfa s 3:2.

Bajernu je danas bila potrebna pobeda na gostovanju protiv Lajpciga, ali Bavarci nisu uspeli u tome, iako su u 50. minutu postigli gol preko Leona Gorecke.

Posle konsultacije VAR taj gol je poništen, pa je tako rezultat ostao 0:0.

Imao je Bajern iz Minhena kontrolu u nastavku, pritiskao je rivala, a najbolju priliku u 89. minutu propustio je Robert Levandovski kada je iz slobodnog udarca sa oko 17 metara šutirao malo pored gola.

Borusija je pred svojim navijačima pobedila Fortunu sa 3:2.

Golove za Borusiju postigli su Kristijan Pulišić u 41. minutu, Tomas Dilejni u 53. i Mario Gece u 92, dok su pogotke za Fortunu postigli Oliver Flink u 47. i David Kovnački u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Fortuna je od 82. minuta imala igrača manje pošto je direktan crveni karton dobio Adam Bodžek.

Bajern je prvi sa 75 bodova, dva više od Borusije, pa će tako poslednje kolo nemačke Bundeslige biti izuzetno zanimljivo.

Štutgart je osigurao baraž za opstanak u Bundesligi, pošto je danas na svom terenu sa 3:0 pobedio Volfsburg sa 3:0, dok je Herta posle preokreta sa 4:3 bila bolja od Augzburga, a strelac drugog gola za ekipu iz Berlina bio je Marko Grujić.

(Beta, Foto: EPA)

Bajer Leverkuzen je igrao nerešeno 1:1 protiv Šalkea, pa je tako na četvrto mesto Bundeslige došla Borusija Menhengladbah koja je sa 4:0 u gostima pobedila Nirnberg, dok Hanover sa 3:0 bio bolji od Frajburga, a Verder je sa 1:0 slavio protiv Hofenhajma.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track