Najnovije vesti

CRVENA ZVEZDA PRIŠILA TREĆU ZVEZDICU: Crveno-belima zvanično priznata titula iz 1946. godine
Foto: Starsport©

30. titula

CRVENA ZVEZDA PRIŠILA TREĆU ZVEZDICU: Crveno-belima zvanično priznata titula iz 1946. godine

Fudbal

Skupština Fudbalskog saveza Srbije (FSS) verifikovana je danas titula Crvene zvezde osvojena 1946. godine, objavljeno je na klupskom sajtu.

Ovom odlukom zvanično je Zvezdi dodeljena titula prvaka Srbije, pa je ovosezonska kruna 30. u crveno-belim vitrinama.

 

Za priznavanje titule Crvenoj zvezdi na sednici Skupštine FSS glasala su 44 člana Skupštine, 10 je bilo uzdržano, a šest protiv.

 

"Ponosan sam što smo uspeli da ozvaničimo titulu koju je Crvena zvezda osvojila apsolutno regularno, na terenu. Ponosan sam zbog svih igrača tog prvog Zvezdinog tima koji su dobili priznanje koju zaslužuju da su prva Zvezdina generacija šampiona. Skupština FSS je uvažila činjenično stanje i drago nam je zbog toga. Ovo je u svakom smislu bila istorijska sezona za naš klub, a priznavanje ove titule je u najboljem smislu reči šlag na tortu. Imamo puno razloga da slavimo u nedelju na poslednjem meču sezone", rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić po završetku zasedanja.

 

Terzić se zahvalio svima koji su "istrajali" u inicijativi kluba da se Zvezdi dodeli trofej iz 1946. godine.

 

"Želim da se zahvali m svima u klubu koji su učestvovali i istrajavali u ovoj inicijativi kluba i doprineli da se dvogodišnji trud i napor konačno realizuje. Argumentima smo dokazali da dileme nema - Crvena zvezda je šampion Srbije 1946. godine", dodao je Terzić.

 

Beta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...