Najnovije vesti

U PARTIZANU BESNI ZBOG PRIZNAVANJA ZVEZDINE TITULE IZ 1946. GODINE: Idemo na Ustavni sud, gde ne sede profesionalni dizači ruku!
Foto: Starsport©

NASTAVAK PRAVNE BORBE

U PARTIZANU BESNI ZBOG PRIZNAVANJA ZVEZDINE TITULE IZ 1946. GODINE: Idemo na Ustavni sud, gde ne sede profesionalni dizači ruku!

Fudbal

U Partizanu ne mogu da se pomire sa činjenicom da je Crvenoj zvezdi priznata titula iz 1946. godine.

Potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić, koji je zbog toga podneo ostavku u Komisiji za pravna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, najavljuje borbu protiv te odluke.

 

Skupština FSS je verifikovala tu odluku, pa su crveno-beli prišili treću zvezdicu.

 

"Pravni tim FK Partizan će naredne nedelje pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije. Kako je odluka Skupštine FSS pojedinačni pravni i upravni akt, na osnovu Zakona o upravnim sporovima, FK Partizan će sačiniti tužbu čiji osnov leži u odredbama ZUS-a budući da držimo da u upravnom aktu nije uopšte ili nije pravilno primenjen zakon, drugi propis ili opšti akt, da u postupku donošenja akta nije postupljeno po pravilima postupka i posebno da držimo kako je činjenično stanje nepotpuno, netačno ili nepravilno utvrđeno", kaže Vladimir Vuletić, koji je burno reagovao još posle odluke.

 

 

Vuletić veruje u sudstvo... 

 

"Mislim da će ova tužba biti razmatrana na forumu u kojem nisu unapred donete odluke profesionalnih dizača ruku i da ćemo biti u prilici da skrupulozno, argumentovano i uz puno poverenje u ovu sudsku instancu povedemo jednu pravnu bitku od opšteg interesa budući da ovakav revizionizam istorije i falsifikovanje činjenica i okolnosti važnih za adekvatno odlučivanje nije viđen u sportskom svetu regiona".

 

Upitan da li očekuje da će Crvena zvezda podneti zahtev i za vraćenja titule iz 1986, takozvane "Šajberove sezone", Vladimir Vuletić je odgovorio:

 

"Eventualni pravni kontra zahtevi FK Crvena zvezda su, za sada, samo u domenu špekulacija i, po mom misljenju, opšteg pitanja prekluzije. Ako se takav zahtev pojavi, sa zadovoljstvom ću se njime tada pozabaviti".

 

(Telegraf.rs, Foto: Starsport)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...