VLADAVINA BAJERNA TRAJE: Bavarci petardom do sedme uzastopne titule, uz suze Riberija i Robena! Srpski Ajntraht u Evropi uprkos debaklu (VIDEO)
Foto: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

POSLEDNJE KOLO BUNDESLIGE

VLADAVINA BAJERNA TRAJE: Bavarci petardom do sedme uzastopne titule, uz suze Riberija i Robena! Srpski Ajntraht u Evropi uprkos debaklu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna postali su šampioni Nemačke 29. put u istoriji, a sedmi put uzastopno!

Titulu su odbranili ubedljivom pobedom nad Ajntrahtom na "Alijanc areni" 5:1 u utakmici poslednjeg kola ovosezonske Bundeslige!

Ekipi hrvatskog trenera Nika Kovača bio je dovoljan i bod, ali je trijumfom uveličala proslavu pred punim tribinama "Alijanc arene".

Utakmica je bila posebna za Franka Riberija i Arjena Robena, koji su se oprostili od dresa Bajerna posle 12, odnosno deset godina, zbog čega su pre meča plakali kao deca.

Kovač ih je u igru uveo u drugom poluvremenu i obojica su postigli golove, uz nezapamćeno slavlje kako na terenu, tako i na tribinama.

Koman je Bajern doveo u vođstvo već u četvrtom minutu, izjednačio je Haler na početku drugog poluvremena, posle čega je usledio rafal domaćina - Alaba u 53, Sančez z 58, Riberi u 72. i Roben u 78.

Za Ajntraht su ceo meč odigrali srpski reprezentativci Luka Jović, Mijat Gaćinović i Filip Kostić. Sastav iz Frankfurta će i sledeće sezone igrati u Evropi (u kvalifikacijama za Ligu Evrope), jer su, uprkos današnjem porazu, a zahvaljujući Majncu zauzeli sedmo mesto, poslednje koje vodi na međunarodnu scenu.

Naime, Majnc, iako mu bodovi ne znače ništa, napravio je veliki preokret protiv Hofenhajma, koga je time izbacio iz Evrope - 4:2 (0:2).

Bajern je titulu osvojio sa 78 bodova, dok je drugoplasirana Borusija Dortmund završila sa 76, posle današnjeg trijumfa nad imenjakom u Menhengladbahu - 2:0.

"Koltovi" su tim porazom ispali iz trke za plasman u Ligu šampiona, u kojoj će sledeće sezone, pored Bajerna, Dortmunda i Lajpciga, igrati i Leverkuzen zahvaljujući današnjoj pobedi nad Hertom u Berlinu - 5:1. Bajer je zauzeo četvrto mesto sa 58 bodova.

Pored petoplasiranog Mehnehgladbaha (55 bodova) i sedmoplasiranog Ajntrahta (54), u Ligu Evrope će i Volfsburg (55), koji je demolirao Augsburg 8:1.

Iz lige su još ranije ispali Hanover i Nirnberg, dok će Štutgart u baraž.

U ostalim današnjim utakmicama Fortuna je savladala Hanover 2:1, Frajburg je bio ubedljiv protiv Nirnberga 5:1, Šalke i Štutgart su odigrali bez golova, dok je Verder bio bolji od Lajpciga 2:1.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track