NASTAVLJENO SUĐENJE FUDBALSKOM SUDIJI SRĐANU OBRADOVIĆU: Pomoćni sudija čuo Pavkova kako govori sudiji ŠTA SVIRAŠ MAJMUNČINO JEDNA!
Foto: S. Stojanović

PAVKOV SE NIJE POJAVIO NA ROČOŠTU

NASTAVLJENO SUĐENJE FUDBALSKOM SUDIJI SRĐANU OBRADOVIĆU: Pomoćni sudija čuo Pavkova kako govori sudiji ŠTA SVIRAŠ MAJMUNČINO JEDNA!

Fudbal -

Po meni ništa nije bilo sporno na prošlogodišnjoj utakmici koja je bila od velike važnosti za subotički Spartak i Radnički iz Niša. Sve je bilo u redu, održana je u dobroj atmosferi – rekao je na jučerašnjem glavnom pretresu u novosadskom Višem sudu, Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije, Ivica Stojanović, pomoćni sudija na pomenutoj utakmici, u nastavku suđenja Srđanu Obradoviću iz Jagodine, optuženom da je 13. maja 2018. godine, u Subotici, iskorišćavanjem svog službenog položaja, favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika.

Penal, ruka…

Kako je dalje rekao Stojanović, žuti karton se dodeljuje po fudbalskim pravilima, zbog negodovanja gestovima, pokretima i rečima, a to je učinio Milan Pavkov, tada igrač Radničkog.

- U međusobnoj komunikaciji, nas sudija, čuo sam da je posle odluke o kaznenom udarcu, rekao nešto u smislu: „Šta sviraš majmunčino jedna…“ – rekao je Stojanović, dodajući da je u komunikaciji među sudijama za vreme utakmice, čuo Obradovića da govori penal, penal, ruka…

Na nedozvoljen način, reagovao na odluku sudije

Posmatrač ispred sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, Zdravko Savić, rekao je da je Pavkov, na neki, njemu svojstven, ali nedozvoljen način, reagovao na odluku sudije Obradovića da dosudi penal, i da je zbog toga dobio žuti karton.

Saša Stojanović, vezni igrač Radničkog, koji je na toj utakmici zamenio Pavkova, koji je morao da napusti teren zbog crvenog kartona, izjavio je da je video da nije bio penal.

- Možda malo povišenim tonom, tražio sam objašnjenje za njegovu odluku. Sudija mi je odgovorio da je siguran da je bio penal. Sudiju sigurno nisam vređao i zbog toga što sam mu postavio pitanje, nisam sankcionisan – izjavio je Stojanović.

Pavkov izostao sa ročišta Milan Pavkov, sada igrač Crvene zvezde, juče nije došao na ročište, iako je uredno primio sudski poziv. Svoj izostanak nije opravdao.

milan pavkov
milan pavkovfoto: Www.crvenazvezdafk.com

S. Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track