EVROPSKA BRUKA I SRAMOTA! PREDSEDNIK UEFA, SLOVENAC ČEFERIN PRETI! Upozorio sve koji nisu priznali tzv. Kosovo: Ako ih ne ugostite, slede rigorozne kazne!
Foto: Beta

šok!

EVROPSKA BRUKA I SRAMOTA! PREDSEDNIK UEFA, SLOVENAC ČEFERIN PRETI! Upozorio sve koji nisu priznali tzv. Kosovo: Ako ih ne ugostite, slede rigorozne kazne!

Fudbal -

Ko ne prizna FS Kosovo kao punopravnog člana UEFA, suočiće se sa posledicama, poruka je prvog čoveka Evropske fudbalske Federacije Aleksandera Čeferina.

Reprezentacija tzv. Kosova igra svoje već drugo takmičenje kao samostalna i punoparavna članica UEFA. Ova selekcija će imati čak priliku da se plasira na EP ukoliko slavi na završnom turniru u konkurenciji Makedonije, Belorusije i Gruzije (završni turnir Lige D).

Pošto se pojavila ta mogućnost, a čak 11 država će biti suorganizatori narednog Eura, Čeferin je svojom izjavom "ciljao" četiri države domaćina Eura koje ne priznaju nezavisnost Kosova od Srbije - Azerbejdžan, Rumuniju, Rusiju i Španiju.

foto: FS Kosova

Za njih, ali i za ostale čija politika nije u skladu sa onom koju UEFA ima prema Kosovu, slede strožije sankcije ukoliko ne prihvate Kosovo kao samostalnu državu, kao i njene timove i reprezentaciju, najavio je prvi čovek UEFA.

- Naša politika obavezuje sve timove da prihvate da igraju protiv reprezentacije Kosova i klubova sa teritorije te države u slučaju da ih žreb spoji, kako na svojoj teritoriji, tako i na Kosovu - poručio je Čeferin, prenosi agencija AP.

Podsetimo, Ukrajina je već jednom kažnjena zbog slične stvari. Naime, selekcija ove zemlje je utakmicu sa tzv. Kosovom igrala u poljskom Krakovu, pošto Ukrajina kao država ne priznaje nezavisnost Kosova od Srbije.

Ovaj problem neće imati Crne Gora, Engleska, Bugarska i Češka, rivali Kosova u kvalifikacijama za predstojeći Euro, s obzirom na to da su sve pomenute države priznale nezavisnost Kosova.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja