NOVI USPEH ZVEZDINIH BISERA Anđela Milovanović stigla do polufinala u projektu "Fudbal za prijateljstvo"
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

madrid

NOVI USPEH ZVEZDINIH BISERA Anđela Milovanović stigla do polufinala u projektu "Fudbal za prijateljstvo"

Fudbal -

U okviru događaja u sedmoj sezoni мeđunarodnog dečijeg društveno-odgovornog projekta kompanije Gasprom “Fudbal za prijateljstvo”, održana je fudbalska obuka sa najviše različitih nacionalnosti na svetu. Na kraju treninga, projekat je dobio je zvanični sertifikat Ginisove knjige rekorda.

Mikuel Puig, izvršni direktor Omladinske akademije Barselone i Josep Gambau, bivši trener omladinskog tima Barselone, održali su trening u kojem su učestvovali predstavnici 57 nacionalnosti. Kroz ovu aktivnost dvojac je pomogao mladim igračima da savladaju nekoliko novih trikova pre finala takmičenja u okviru projekta “Fudbalu za prijateljstvo”. Ulogu pomagača je imao i specijalni gost Luka Marković, omladinac Juventusa, koji je 2014.godine učestvovao u projektu.

- Postizanje ovog rezultata je značajan događaj za program Fudbal za prijateljstvo koji ima za cilj promovisanje vrednosti jednakosti svih kultura i nacionalnosti. Za samo 7 godina, program je stekao 5 miliona pristalica širom sveta i ujedinio 6.000 učesnika iz 211 zemalja. Ne sumnjam da ima mnogo divnih pobeda za F4F projekat- rekao je Puig.

Na kraju obuke, predsednik Upravnog odbora Gasproma Viktor Zubkov dobio je zvaničnu potvrdu o dobijanju titule od predstavnika Ginisove knjige rekorda i čestitao mladim učesnicima Fudbala za prijateljstvo na novoj globalnoj pobedi.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Srbiju su, kao i svake godine, predstavljala deca Omladinske škole Crvene zvezde, a šrvi put naša zemlja za predstavnika ima i devojčicu, Anđelu Milovanović, koja je ove godine sa svojim timom stigla do polufinala gde je izgubila na penale.

- Presrećna sam, za mene je ovo ostvarenje sna. Naravno, žao mi je što nismo ušli u finale, ali i ovo je veliki uspeh. Predivan je osećaj pogotovo što sam prva devojčica koja je izabrana da predstvalja zemlju i klub. U Madridu sam upoznala mnogo drugara iz celog sveta, svi se divno družimo, razmenjujemo iskustva i za sve nas ovo je nezaboravan događaj. Sutra ćemo zajedno uživati i na finalnoj utakmici Lige šampiona - izjavila je vidno uzbuđena Anđela Milovanović.

Finalna utakmica turnira u okviru projekta “Fudbal za prijateljstvo” će se odigrati na UEFA montažnom terenu u samom centru Madrida 1. juna.

Kurir sport

Foto: www.crvenazvezdafk.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track