SRBI DONELI RUSIMA TITULU Ludnica u Tjumenu, Aksentijević i Kocić šampioni Rusije u futsalu
Foto: Privatna Arhiva

bravo momci

SRBI DONELI RUSIMA TITULU Ludnica u Tjumenu, Aksentijević i Kocić šampioni Rusije u futsalu

Fudbal -

Miodrag Aksentijević, najbolji golman ruskog prvenstva, otkriva ekskluzivno za Kurir kako se slavi na ulicama gravnog grada Tjumenske oblasti

Tjumen slavi titulu prvaka Rusije u futsalu, a sa njim i dvojica Srba, golman Miodrag Aksentijević i igrač Mladen Kocić.

Tjumen iz istoimenog grada, na granici sa Sibirom, bio je u finalu plej-ofa bolji od ekipe KPRF iz Moskve s rezultatom 3:2 i to u četvrtoj utakmici. Tim naših Aksentijevića i Kocića slavio je ukupno u finalnoj seriji sa 3:1.

foto: Privatna Arhiva

Miodrag Aksentijević ekskluzivno za Kurir otkriva da su svi stanovnici Tjumena izašli na ulice i slavili titulu sa futsalerima.

- Ispisali smo istoriju kluba koji postoji 20 godina! Prvi put smo postali šampioni Rusije. Moji snovi su ispunjeni. Teško je rečima opisati situaciju u gradu. Ljudi su srećni i svi slave - rekao je Miodrag Aksentijević.

foto: Privatna Arhiva

Titula sa Tjumenom ima posebno mesto u životu Miodraga Aksentijevića.

- Novac i slava su prolazni, ali zlatna medalja i titula prvaka Rusije ostaju za ceo život. Nadam se da će moj sin Sergej nastaviti mojim stopama. Rođen je u Tjumenu i ovo je njegov grad. Meni su Tjumen i Rusija mnogo dali, ovo je mali način da im za sve vratim - istakao je Aksentijević i dodao:

foto: Privatna Arhiva

- Kad sam video ovoliko ljudi, 15.000 gledalaca na tribinama udarile su me emocije, jer sam se setio Evropskog prvenstva u Srbiji od pre tri godine, kada je utakmice futsala gledalo i do 20.000 ljudi.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track