GROF SPASAO KRILA SOVJETOV Bivši trener Crvene zvezde ispunio zadatak i ostavio klub iz Samarske oblasti u Prvoj ligi
Foto: http://www.kc-camapa.ru

rusija

GROF SPASAO KRILA SOVJETOV Bivši trener Crvene zvezde ispunio zadatak i ostavio klub iz Samarske oblasti u Prvoj ligi

Fudbal -

Miodrag Božović sa svojim Krilima Sovjetov posle baraža u dva meča bolji od Nižnji Novgoroda

Miodrag Božović je ispunio zadatak, Krila Sovjetov su ostala u Premijer ligi Rusije! Bivši trener Crvene zvezde imao je turbulentnu sezonu u Samarskoj oblasti, ogroman pritisak javnosti i veliki broj povređenih igrača.

Krila Sovjetov su igrala baraž dvomeč sa Nižnji Novgorodom. U prvom meču, Grofov tim je na gostovanju slavio s rezultatom 3:1. Pošto je revanš bio samo formalnost, ekipa Krila Sovjetov je ušla opuštenije i ležernije u meč, pa je poražena kod kuće s rezultatom 0:1.

foto: Foto: Marina Lopičić

Miodrag Božović bio je ljut zbog toga, ali je posle utakmice istakao da je najvažnije što su Krila Sovjetov ispunila cilj i ostala u Premijer ligi Rusije.

- Vrlo čudna utakmica, mnogo nervozna sa naše strane. U fudbalu se još jednom potvrdilo da ništa nije gotovo i da se mora igrati do poslednjeg minuta. Bili smo bolji od protivnika, ali nismo pobedili. Stvorili smo mnogo šansi, međutim nismo umeli da postignemo gol. Opet, najvažnije od svega je što smo ispunili cilj, a to je opstanak u elitnom rangu - rekao je Miodrag Božović.

Ruski novinari pitali su Grofa da li vidi sebe u budućnosti, na klupi Krila Sovjetov.

- Želim i dalje da budem trener Krila Sovjetov! Nemam nameru da odem po svojoj volji - u svom stilu je poentirao popularni Grof.

Miodrag Božović ima važeći ugovor sa Krila Sovjetov još dve godine. Svima u klubu sada sledi odmor do 17. juna, kada je zakazana prozivka u Moskvi, a onda i početak priprema za novu sezonu. Posle toga, od 24. juna ekipa će boraviti na pripremama u Austriji koje će trajati do 7. jula, kada se vraćaju u Samaru.

Kurir sport/A. R.

Foto Kurir i http://www.kc-camapa.ru

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track