SRPSKI FUDBALERI U LEGLU NACISTA: Orlove čuvaju naši specijalci!
Foto: Dado Đilas, AP

UTAKMICA VISOKOG RIZIKA ČEKA NAS UŽAS U UKRAJINI

SRPSKI FUDBALERI U LEGLU NACISTA: Orlove čuvaju naši specijalci!

Fudbal -

Specijalci uz Srbe - Meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra se u gradu poznatom po ukrajinskim ekstremistima, pa je zbog toga FSS dobio obezbeđenje za ovo rizično gostovanje

Naša reprezentacija odlazi u grad gde ne gledaju blagonaklono na „sve koji imaju veze s Rusijom“, tako da će ekspedicija iz Beograda imati specijalno obezbeđenje za vreme boravka u Lavovu!

Ovako je  bilo i na SP... „Orlove“ čuvala  Žandarmerija
Ovako je bilo i na SP... „Orlove“ čuvala Žandarmerijafoto: Dado Đilas

Kako smo saznali, uz naše fudbalere u Ukrajini biće i pripadnici srpskih bezbednosnih službi, ali i policije. Oni će zajedno s ekspedicijom Srbije danas odleteti put Lavova.

Da nikom dlaka  ne fali sa glave... Rigorozne mere  bezbednosti
Da nikom dlaka ne fali sa glave... Rigorozne mere bezbednosti foto: Dado Đilas

Nekada je odlazak u Ukrajinu bilo prijateljsko gostovanje. Više nije! Jedan od razloga za to je i sukob na relaciji Ukrajina-Rusija, gde se naša zemlja posmatra kroz prizmu bratskih odnosa s Moskvom. Bliskost navijača Ukrajine sa pristalicama Hrvatske navela ih je takođe da se okrenu protiv Srbije. Poslednji primer za to datira od pre četiri meseca, kada je u prestonici ove zemlje došlo do sramnih scena.

 Ekstremisti iz Lavova više   puta u saradnji s hrvatskim   huliganima isticali poruke   mržnje prema srpskom narodu
Ekstremisti iz Lavova više puta u saradnji s hrvatskim huliganima isticali poruke mržnje prema srpskom narodu foto: AP/Andrey Lukatsky

U februaru ove godine u Kijevu navijači Dinama su na meču protiv Olimpijakosa skandirali „Ubij Srbina“ i sve to ispratili podizanjem hrvatske zastave.

- Obaveštavam vas da su došli momci iz Hrvatske, navijači Dinama iz Zagreba, da nas podrže da se suprotstavimo ovim kurvama. Ako ne znate, oni su veoma bliski prijatelji Srba. Ponavljate za mnom „Ubij Srbina“ - poveo je navijanje vođa navijača, na šta je cela tribina prihvatila i počela sa jezivim povicima i paljenjem baklji.

Dve godine pre toga navijači iz Ukrajine su u saradnji sa pajtosima iz Hrvatske izlepili Zagreb natpisima „Srbe na vrbe“ i „Moskove na nož“. Sve to ilustrovano je uz keltski krst i dva „kalašnjikova“?!

ČINJENICE O LAVOVU

foto: Profimedia

- Od 1999. godine ovaj grad je sestrinski s Novim Sadom, a od 2004. s Banjalukom - U gradu živi 52 odsto katolika, 31 odsto se izjašnjavaju kao pravoslavci Kijevske patrijaršije, a tri odsto kao pravoslavci Moskovske patrijaršije - Više od 90 odsto stanovnika izjašnjava se kao Ukrajinci, nešto manje od pet odsto kao Rusi, dva odsto Poljaci - Ovaj grad nazivaju i „istočnim Parizom“ zbog prelepe arhitekture - Grad postoji od davne 1240. godine, a zbog položaja tokom istorije bio je predmet borbe u brojnim ratovima

foto: Kurir

U DANAŠNJEM KURIRU ČITAJTE I:

IVICA DAČIĆ UPOZORIO ALBANCE: Zaboravite na sever KiM!

OTKRIVAMO KAKO DELUJU TAJNE SLUŽBE: Stranci vrbuju mlade da špijuniraju za njih!

NASAMARILI GRČKE POLICAJCE: Srbi skidaju table da izbegnu kazne!

ZORAN MARJANOVIĆ: Jedva čekam da počne suđenje!

TRAMPOV ŠOU NA BANKETU U PALATI: Predsednik SAD prekršio kraljevski protokol!

EKSKLUZIVNO! ĐURIŠIĆKA O SVOJOJ VEZI SA GINEKOLOGOM: Vanjina i moja ljubav jača je nego ikad!

DANAS NE PROPUSTITE POKLON U KURIRU - NOVI STARS! Dara Bubamara: Cela estrada se drogira

Svake srede poklon u Kuriru - Stars!

U današnjem broju magazina Stars pročitajte HIT INTERVJU sa Darom Bubamarom: ko se na estradi drogira, s kim se druži, da li nekome duguje novac, šta su joj nudili u klubovima gde je radila. Posetili smo Stojin rodni Perlez, komšije pričaju da je doživela pravi pakao. Ognjen Vranješ rekao zauvek zbogom Karleuši: blokirao sve što ima veze sa pevačicom. Ava Karabatić otkriva: Želim da zatrudnim sa Ivanom u rijalitiju.

Plus ekskluzivne paparaco fotke: Danijela Karić i Ivan Mileusnić - vatačina pored Save!

Ne propustite novi Stars!

foto: Kurir

Kurir /Miloš Bjelinić Foto: AP, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track