BEKENBAUER IMA LUDU IDEJU: Evo šta kaže Jirgen Klop o klupi Bajerna
Foto: PA/PETER POWELL

POKORIO EVROPU

BEKENBAUER IMA LUDU IDEJU: Evo šta kaže Jirgen Klop o klupi Bajerna

Fudbal -

Legenda Bajerna iz Minhena Franc Bekenbauer rekao je danas da bi želeo da Jirgen Klop jednog dana postane trener tog fudbalskog kluba.

Klop je u subotu predvodio Liverpul do trofeja u Ligi šampiona, pobedom protiv Totenhema od 2:0 u Madridu.

Vlasnici Liverpula Fenvej sports grup nedavno su saopštili da žele da produže ugovor sa Klopom, koji ističe 2022. godine.

Klop je osvojio dve šampionske titule u Bundesligi sa Borusijom iz Dortmunda, odakle je prešao u Liverpul. Bekenbauer je izrazio želju da se Klop vrati u Bundesligu i preuzme Bajern.

"Želeo bih da Klop jednog dana dođe u Bajern, dobro bi se sve uklopilo. Jirgen je u Nemačku doneo novi tip fudbala. Ono što je počeo u Dortmundu, unapredio je u Liverpulu", rekao je Bekenbauer za Bild.

Počasni predsednik Bajerna upitao je i zbog čega bi Klop želeo da ostane u Engleskoj na duži period.

"Mislim da vam posao u Engleskoj oduzme energiju. Kao trener u Premijer ligi imate mnogo više odgovornosti nego trener u Bundesligi. Uz dva kup takmičenja i nešto veću ligu, broj utakmica je mnogo veći nego u Nemačkoj", naveo je on.

Klop je rekao da je njegova budućnost na Enfildu.

"Volim Franca (Bekenbauera) i on mene voli, ali imam višegodišnji ugovor sa Liverpulom. Draže mi je što je to rekao, nego da je rekao i mislio da ne mogu da budem trener Bajerna. Ali, Bajern i Borusija Dortmund imaju veoma dobre trenere, a šta može da se dogodi za pet ili više godina, ne znam. Možda će potpuno drugačiji treneri biti za taj posao", rekao je Klop za Bild.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track