TVORAC ISTORIJE: Vladan Milojević tačno dve godine na klupi Crvene zvezde! Evo šta je sve postigao za to vreme (FOTO)
Foto: Starsport©

OSTAJE NA MARAKANI

TVORAC ISTORIJE: Vladan Milojević tačno dve godine na klupi Crvene zvezde! Evo šta je sve postigao za to vreme (FOTO)

Fudbal -

Pre tačno dve godine, 5. juna 2017, Vladan Milojević je preuzeo kormilo Crvene zvezde i počeo da piše nove stranice klupske istorije.

Istog dana kad i Milojević na stadionu "Rajko Mitić" promovisan je i novi sportski direktor Mitar Mrkela, a dvojac nekadašnjih fudbalera našeg kluba ispostavio se kao tandem za natprosečne rezultate čak i u klubu sa visokim ambicijama kakav je Crvena zvezda.

Evropske jeseni, titule i pobede u nizu ponovo su prešle u naviku zvezdašima po dolasku Vladana Milojevića, a tačno 24 meseca na klupi povod je za osvrt na dosadašnje uspehe aktuelnog šefa strunog štaba.

Milojević je preuzeo crveno-belu komandnu palicu uoči početka nove sezone, a već evropske kvalifikacije i plasman u grupnu fazu Lige Evrope najavili su veoma uspešan period koji je usledio.

Klub je takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope završio na drugom mestu, iza Arsenala, čime je obezbedilo dugo priželjkivano proleće na internacionalnoj pozornici.

Debitantsku sezonu Milojevića na klupi Crvene zvezde ukrasila je titula prvaka Srbije, na koju se nadovezao plasman u Ligu šampiona.

Strateg Crvene zvezde nastavio je da ispisuje zlatne stranice klupske istorije oborivši rekord po broju uzastopnih utakmica bez poraza u prvenstvu i odbranom titule. Zanimljivo, od Milojevićevog dolaska Zvezda u samo tri od 74 kola nije bila na čelu Superlige, a do druge krune je stigla najubedljivije od svih prvaka u Evropi sa čak 91,9% osvojenih bodova.

Nova sezona doneće i nove izazove, ali i priliku Milojeviću postane prvi trener od Miljana Miljanića koji je osvojio tri uzastopne titule i po još jednom u nizu kriterijuma se upiše u zlatnu istoriju kluba.

(FK Crvena zvezda)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track