NEMA VIŠE DŽOMBI NA ČAIRU: Renovira se teren! Evropski Radnički će igrati na "staklu"
Foto: Marina Lopičić

INVESTICIJA VREDNA 55 MILIONA DINARA

NEMA VIŠE DŽOMBI NA ČAIRU: Renovira se teren! Evropski Radnički će igrati na "staklu"

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog iz Niša će evropske utakmice u julu igrati na novoj podlozi pošto je počela rekonstrukcija terena na stadionu Čair, saopštio je danas taj klub.

Kako se navodi, radove će realizovati "najbolja i najpoznatija ekipa stručnjaka iz kompanije u Grčkoj", koja brine o terenima Olimpijakosa, AEK-a i Panatinaikosa u Atini, PAOK-a u Solunu, ali i mnogih najpoznatijih klubova u Italiji, Španiji, Holandiji i drugih širom Evrope.

"Posao je veoma ozbiljan i rezultat će biti vrhunski. Obezbedili smo oko 55 miliona dinara za ovaj projekat i očekujem da će konačno negativna kampanja, koja se vodila i još se vodi protiv Radničkog zbog lošeg terena, prestati", rekao je prvi čovek Radničkog Ivica Tončev.

"Sve one koji su na sav glas govorili da se u Nišu fudbal igra na poljani ili po džombama i blatu, ubuduće ćemo ugostiti na najboljem terenu i nećemo dozvoliti nikome nijednog trenutka da se žali na uslove odigravanja utakmica", dodao je on.

Taj projekat trebalo bi da bude realizovan u narednih 35 do 40 dana, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Prvih pet dana radiće se na uklanjanju stare travnate površine, a nakon toga će se zemljište ravnati laserskom metodom.

Potom sledi postavljanje novog sistema za zalivanje ispod cele površine terena, pa popravljanje sistema drenaže, a na kraju ovog procesa ide postavljanje završnog sloja drenaže i sloja za ukorenjavanje trave.

(Beta, Foto: Damir Dervišagić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track