KUP PRIJATELJSTVA: Poznati parovi četvrtfinala!
Foto: PR tim Kupa prijateljstva

zlatibor

KUP PRIJATELJSTVA: Poznati parovi četvrtfinala!

Fudbal -

Posle današnjih utakmica poslednjeg kola grupne faze Kupa prijateljstva na Zlatiboru, poznati su svi učesnici četvrtfinala.

Osijek je u Grupi D pobedila Slobodu iz Tuzle sa 1:0 i tako izborila plasman u četvrtfinale kao drugoplasirana ekipa.

Strelac jedinog gola bio je Meglić u 69. minutu.

Osiječani su tako zakazali duel sa lokalnim rivalom Dinamom u četvrtfinalu, dok su igrači Slobode eliminisani iz takmičenja.

Naredni meč bio je duel izmedju Dinama i Olimpije, a "modri" su potpuno nadigrali svoje rivale i na kraju slavili sa 1:0 što im je donelo prvo mesto u Grupi C. ; Crvena zvezda i Željezničar su igrali nerešeno bez golova u poslednjoj utakmici Grupe A.

Taj rezultat je odgovarao i jednoj i drugoj ekipi. Zvezda je sa osvojenim bodom overila prvo mesto u grupi, dok je Željezničar ugrabio drugo mesto i kartu za četvrtfinale.

Sarajevo je pobedio Vojvodinu sa 2:1 u Grupi B posle velikog preokreta i dva efektna gola Sabljice i Gusinjca, a u poslednjim trenucima utakmice golman Sarajlija Sirčo je intervencijom sačuvao prednost svoje ekipe.

Na kraju i Sarajevo i Vojvodina će igrati u četvrtfinalu Kupa prijateljstva evropskih klubova i to kao prvoplasirani i drugoplasirani tim iz Grupe B, dok je Budućnost završila takmičenje zbog manje datih golova od protivnika.

Četvrtfinalni mečevi su na programu u petak.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track