POSLE PENALA DO ISTORIJE! Engleska osvojila treće mesto u Ligi nacija posle pobede nad Švajcarskom! (VIDEO)
Foto: AP

SJAJNO!

POSLE PENALA DO ISTORIJE! Engleska osvojila treće mesto u Ligi nacija posle pobede nad Švajcarskom! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Engleske osvojila je danas treće mesto u Ligi nacija, pošto je u Gimaraešu posle izvodjenja jedanaesteraca pobedila Švajcarsku sa 6:5.

Posle regularnog dela i produžetaka utakmica je završena 0:0.

Engleska je imala više prilika, Hari Kejn je pogodio prečku, a dobre prilike propustili su Dele Ali i Rahim Sterling. Sa druge strane, Granit Džaka bio je neprecizan u timu Švajcarske.

U 84. minutu gol za Englesku postigao je Kalum Vilson, ali je posle pregledanog video snimka sudija poništio gol, pošto je procenjeno da je Vilson faulirao defanzivca Švajcarske.

Sterling je imao dve dobre šanse u produžecima, od kojih je u 117. minutu pogodio prečku iz slobodnog udarca. Posle produžetaka nije bilo golova, pa su izvedeni penali.

Engleska je povela golom Harija Megvajera, a izjednačio je Stiven Zuber. Novo vodjstvo Engleskoj doneo je Ros Barkli, a izjednačio je Granit Džaka.

Gol za Englesku zatim je postigao Džejdon Sančo, a u timu Švajcarske precizan je bio Manuel Akandži. Sterling je zatim bio precizan, kao i Kevin Mbabu u timu Švajcarske.

Golman Engleske Džordan Pikford postigao je peti gol, a izjednačio je Fabijan Šar. Erik Dajer bio je precizan za Englesku, dok je golman Pikford odbranio penal Josipu Drmiću i doneo pobedu svom timu.

U finalu Lige nacija Portugal i Holandija igraju večeras od 20.45.

Kurir sport / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track