rutinski

ORLOVI PONOVO LETE: Srbija u sablasnoj atmosferi Marakane uništila Litvaniju i upisala prvu pobedu u kvalifikacijama za Evro 2020! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras Litvaniju sa 4:1 (3:0), u svojoj trećoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Utakmica je igrana pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić", a tri dana posle debakla Srbije protiv Ukrajine, od koje je poražena rezultatom 5:0.

Dvostruki strelac protiv Litvanije bio je Aleksandar Mitrović, u 20. i 34. minutu, dok su po jedan gol dali Luka Jović u 35. i Adem Ljajić u 90.

Pogodak za Litvaniju u 70. minutu je iz penala postigao Arvidas Novikovas.

Srbiji je to prva pobeda u Grupi B. Sada ima četiri boda, šest manje uz utakmicu manje od vodeće Ukrajine.

Luksemburg ima četiri boda iz četiri utakmice, Portugal dva iz dve, a Litvanija je poslednja sa bodom iz tri meča.

Reprezentacija Srbije će sledeću utakmicu igrati 7. septembra protiv Portugala u Beogradu.

TOK MEČA:

Kraj!

92. minut - GOOOOOL! Adem Ljajić!

85. minut - Pokušao je i Saša Lukić iz velike udaljenisti, ali je Barkus uhvatio živu loptu.

81. minut - U igru ulazi Ljajić umsesto Dušana Tadića.

foto: Starsport

81. minut - PREČKA! Posle odličnog centaršuta Kolarova po zemlji, Jović je sa par metara pogodio prečku.

71. minut - Živković ulazi u igru umesto Kostića.

71. minut - GOOOOOL! Litvanija preko Novikolasa postiže gol sa penala!

70. minut - PENAL za Litvaniju! Mitrović je rukom igrao u šesnaest, a sudija je odmah pokazao na belu tačku!

foto: Starsport

65. minut - Orlovi imaju inicijativu i potpuno kontrolišu meč. Ne žele puno da se troše i priliku vrebaju iz greške protivnika.

54. minut - Konačno prvi pokušaj Litvanaca na meču. Bilo je to sa velike udaljenosti, ali ipak dosta nezgodno za Dmitrovića. Srećom, lopta je prošla pored stative.

foto: Starsport

52. minut - Prvi pokušaj za Srbiju u drugom poluvremenu. Probao je Kostić, ali lako je loptu uhvatio golman gostiju ovog puta.

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

Prva izmena u selekciji Litvanije.

foto: Starsport

45. minut - POLUVREME!

44. minut - Nova dobra prilika za Jovića. Izbio je ponovo ispred gola Litvanije, uradio je najviše što je mogao iz tog ugla, ali je golman gostiju sad bio dosta koncentrisaniji.

35. minut - GOOOOOOL! Jović! Posle nove kardinalne greške gostiju do lopte je došao Luka Jović koji je sa ivice šesnaesterca levom nogom pogodio pod prečku gola gostiju.

34. minut - GOOOOOOL! Mitrović ponovo! Ovo je Aleksandrov 25. gol u reprezentaciji Srbije. Dušan Tadić je bio nesebičan i dodao je loptu do Mitrovića kome nije bilo teško da pogodi prazan gol Litvanaca.

30. minut - Nova prilika za Srbiju. Ponovo su napadači Orlova bili u izglednoj prilici, ali je golman Litvanije sada bio na visini zadatka.

foto: Starsport

27. minut - PREČKA! Tadić je dodao na stranu loptu ka Kostiću koji je vratio na penal gde se nalazio Jović koji je golgeterski iz prve opalio, ali je prečka ovog puta bila saveznik gostiju.

23. minut - Nova odlična prilika za Srbiju. Odbrana je poslala dugu loptu ka Joviću koji je spustio glavom do Mitrovića koji je pokušao sa ivice šesnaesterca, ali je na vreme reagovao Klimavičijus i izblokirao šut nakon čega je lopta otišla u korner.

20. minut - GOOOOOOL! Mitrović! Posle katastrofalne greške odbrane gostiju lopta se odbila do Mitrovića koji je izbio sam ispred golmana Litvanije i nije mu bilo teško da rutinski pogodi nebranjeni deo mreže.

13. minut - Odlična prilika za Luku Jovića. Posle pasa Tadića izbio je Jović sam ispred golmana Litvanije koji je izašao kao pobednik u ovom duelu. Luka je praktično šutirao pravo u njega.

10. minut - Za sad je monotono, bez ijedne prave prilike.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Srbija: Dmitrović - Rukavina, Milenković, Spajić, Kolarov - Tadić, Lukić, Maksimović, Kostić - Jović, Mitrović.

Klupa: Rajković, Vasiljević, Miletić, Živković, Prijović, S. Mitrović, Gaćinović, Katai, Fejsa, Mladenović, Lazović, Ljajić.

Litvanija: Bartkus - Klimavičijus, Jankauskas, Palionis - Baravikas, Šimkus, Slivka, Adrijuškevičijus - Černič, Laukžemis, Novikovas.

Klupa: Švedkauskas, Admonis, Čvedukas, D. Kazlauskas, Golubickas, Jirdvajinis, Slavickas, Petravičijus, Valskis.

ZAGREVANJE U KAMERNOJ ATMOSFERI

foto: Printskrin

SABLASNA ATMOSFERA NA MARAKANI

U odnosu na meč u Lavovu sa Ukrajinom Krstajić je izvršio tri izmene. Umesto Prijovića sada je od početka Aleksandar Mitrović. Lukić je od starta umesto Ljajića, a Rukavina umesto Gaćainovića zbog promene formacije. Naime, Krstajić se sada odlučio za novu formaciju sa četiri igrača pozadi, ali i dva u napadu što je prvi put igrao u Ukrajini.

Ove dve selekcije trenutno dele začelje na tabeli sa samo jednim bodom, s tim što Litvanci imaju bolju gol razliku.

Do sada su obe selekcije odigrale po dva meča.

Srbija je nakon remija sa Portugalom, doživela katastrofu u Ukrajini gde je poražena sa čak 5:0.

Litvanija je takođe upisala poraz i remi. Obe utakmcie Litvanci su odigrali sa možda i najvećim iznenađenjem ovih kvalifikacija selekcijom Luksemburga.

Srbija i Litvanija su do sada igrali četiri puta. Srbija je slavila u tri slučaja, dok je Litvanija odnela pobedu 2009. godine.

Najveća dilema u ovom meču biće taktika i otkaz selektora Maldena Krstajića, pošto se očekuje laka pobeda reprezentacije Srbije.

Duel s Litvancima je "biti ili ne biti" za selektora Mladena Krstajića, koji bi u slučaju novog neuspeha sigurno bio smenjen, mada mu možda čak ni pobeda ne garantuje da će zadržati posao.

"Izgubili smo bitku, nismo izgubili rat. Ja sam na čelu moje vojske i tako se ponašam. Što se tiče ostavke, nisam razmišljao, jer nas očekuje nova utakmica. Bilo ko drugi da je na mom mestu ne bi prihvatio da da ostavku dan pre meča i tako ostavi ekipu na cedilu", izjavio je Krstajić na poslednjoj konferenciji za medije.

Dan uoči utakmice vanredno obraćanje javnosti imao je i predsednik FS S-a Slaviša Kokeza, koji se izvinio naciji za debakl u Ukrajini, zatražio podršku i najavio analizu.

Utakmica na Marakani se igra pred praznim tribinama zbog sankcije od ranije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track