MODEL IGRE ZA UBUDUĆE

ORLOVI SE OPORAVILI OD UKRAJINE: Evo šta su srpski fudbaleri izjavili posle ubedljive pobede nad Litvanijom (KURIR TV)

Fudbal -

Srbija je savladala Litvaniju 4:1 i zabeležila prvu pobedu u tekućem ciklusu kvalifikacija za EVRO 2020.

Dva gola postigao je Aleksandar Mitrovića, a po jedan Luka Jović i Adem Ljajić.

Mitrović je došao do 25. pogotka u dresu reprezentacije.

"Ovo je bila lepa utakmica s naše strane, ostvarili smo pobedu i vratili se na pravi kolosek. Malo teže vreme, ali bitno je da smo 'otvorili' meč u pravom trenutku. Prvo poluvreme je bilo fenomenalno, dok smo u nastavku spustili gas. Teške noge, umor... Najvažnije je da smo na pravom putu i da smo se približili vodećim ekipama", počeo je priču Mitrović.

U septembru sledi okršaj sa Portugalom.

"Portugal je pokazao kvalitet u Ligi nacija i suvišno je pričati o njima. Igramo kod kuće, nadamo se pred punim stadionom i možemo da budemo opasni. U Lisabonu smo dobro igrali, bili smo čvrsti, a uz vetar u leđa i punu 'Marakanu' sve je moguće. Najbitnija utakmica u kvalifikacijama za nas i važno je da imamo podršku navijača", rekao je Mitović.

Dušan Tadić je izrazio zadovoljstvo igrom naročito u prvih 45 minuta.

"Veoma ružno smo se osećali u petak, ali smo sada malo uspeli da popravimo utisak, iako je slabiji protivnik. Videla se ideja u igri. Treba da vidimo šta još možemo da popravimo i šta je u suštini najbolje za reprezentaciju", rekao je Tadić i dodao.

"Moramo da izvučemo pouke, kao iz utakmice sa Ukrajinom, tako i sa Litvanijom. Najbitnije je da ekipa pobeđuje. Treba da vidimo zašto smo malo pali i u drugoj utakmici, slabije smo trčali u drugom poluvremenu".

Bio je zadovoljan igrom protiv Litvanije u prvom poluvremenu.

"Pružili smo dobru partiju, tako bi trebalo da igramo. Imali smo šanse, lopta je išla brzo. To je model kako treba da igramo. Znali smo da sezonu moramo da završimo kako treba, svi smo premoreni, ovo je najgori mogući termin", kazao je Tadić.

Nemanja Maksimović je optimista po pitanju plasmana na Evropsko prvenstvo.

"Najbitnije je da smo posle debakla pokazali karakter. Imamo i dalje šansu. Ukrajina je bila samo jedna utakmica, samo jedan loš dan, pokazali smo da posedujemo karakter i da možemo da se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo", kaže Maksmović.

(M.B, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track