CRNO-BELI SVE JAČI! Partizan potpisao tri igrača u jednom danu!
Foto: Starsport©

sjajno!

CRNO-BELI SVE JAČI! Partizan potpisao tri igrača u jednom danu!

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan predstavio je danas novog fudbalera, štopera Dominika Dingu koji je u redove crno-belih stigao iz ruskog Urala

"Poznajem Dominika od njegove 14 godine. Rekao sam i ranije da ćemo neke naše igrače koji su otišli napolje a uspeli da se nametnu, probati da vratimo jer znamo njihov kvalitet. Dominik je jedan od tih igrača, nadam se da će potvrditi onaj potencijal koji znamo da poseduje", rekao je trener Partizana Savo Milošević na predstavljanju na stadionu Partizana.

Milošević je kazao da Dinga poseduje dva jako bitna kvaliteta.

"Imali ste prilike da vidite i u poslednjih par meseci da ja volim da zadnja linija igra visko. Za tako nešto je potrebno da imate brzinu na tim pozicijama i da nemate strah da izadjete visoko, a tu je Dominik jak. Drugi kvalitet koji zahteva Partizan je da zadnja linija ulazi u igru, da ne igra dugačkim loptama, a Dominik ima jako dobru tehniku. To su dva jako bitna segmenta koja treba da poseduje igrač na toj poziciji, a da može da igra u Partizanu", rekao je Milošević.

Dinga će narednih godinu dana u Humskoj igrati kao pozajmljeni igrač Urala. On je zahvalio Partizanu i treneru Miloševiću što su mu omogućili transfer i rekao da je jako srećan što će igrati za crno-bele.

"Daću sve od sebe da opravdam očekivanja i trenera i Partizana. Nisam imao dilemu kad je Partizan zvao. Partizan je velik klub. Razgovarao sam i sa Balažicem i rekao mi je da ima mnogo pritiska, da je ovo velik klub i da bi svaki igrač poželeo da igra u Partizanu", rekao je Dinga, koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 67.

Na konstataciju novinara da je Partizan u poslednje dve sezone osvojio samo Kup, 21-godišnji igrač je kazao: "Svaki igrač će vam reći isto – cilj Partizana je da osvoji što više trofeja".

Upitan šta se dogodilo u Uralu, pa nije imao željenu minutažu, Dinga je rekao da je "najviše bilo do trenera".

"Ne želim da govorim loše o treneru, bilo je i mnogo igrača na mojoj poziciji. Bilo je šest štopera, a jedan inostrani igrač je samo igrao. Jako je bilo teško izboriti se za mesto. U Rusiji i malo teže do izražaja dolaze mladji igrači. Nisam se pokajao što sam otišao u Rusiju. Prve sezone sam odigrao 20 utakmica, imam tridesetak utakmica odigranih u ruskoj ligi i to je veliko iskustvo za mene", naveo je Dinga.

Osim Dinge, za Partizan danas su potpisali još dva igrača.

Doskorašnji desni bek podgorčke Budućnosti Periša Pešukić u Partizanu je zadužio dres sa brojem dva.

"Još kao detetu san mi je bio da obučem dres Partizana. Radujem se dolazim u Partizan i Beograd. Velika mi je čast što će sa klupe voditi Savo Milošević", rekao je Pešukić na promociji u pres sali stadiona u Humskoj.

Bivši štoper Zete i crnogosrki repreznentativac Igor Vujačić istakao je zadovoljstvo što će nositi crno-beli dres sa brojem pet.

"Presrecan sam sto sam došao u veliki klub. Na meni je da radim i što pre se nametnem, znam kakvi su obaveza i cast nositi dres Paritzana. Nadam se da ću opravdati očekivanja navijaca", rekao je Vujačić.

Trener Partizana Savo Milošević novi igračima poželeo je dobrodošlicu.

" Želim im da u Partizanu pokažu ono što su demonstrirali u svojim klubovima. Siguran sam da ce saradnja biti uspešna. Moja iskustva sa Crnogorcima su fenomenalna, bio sam i deo stručnog štaba Branka Brnovića, a kako god kome izgledalo, taj narod i državu gledam kao svoj. Po karakteru su drugačiji od ostalih, kao što u košarci imate Dinarce i Dalmatince, tako i u fudbalu Crnogorci lakše nose pritisak, a to je u savremenom sportu izuzetno bitino.

Zato su i došli u Partizan", rekao je Milošević i objasnio zašto je angažovao mladog štopera.

"Najavio sam ranije da ćemo neke naše igrače pokušati da vratimo, a Dominik je jedan od njih. Nadam se da ce potvrditi potencijal iz mladih kategorija, uveren sam da ce opravdati sve što od njega ocekujemo u crno-belom dresu", rekao je Milošević.

Kurir sport / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track