REKETAŠ PRETIO DA ĆE MU POLOMITI OBE NOGE! Luka Jović preživeo životnu dramu koju nikada ne može zaboraviti! A, onda je jedan noćni izlazak u Lisabonu mogao da ga košta cele karijere!
Foto: EPA

priča koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

REKETAŠ PRETIO DA ĆE MU POLOMITI OBE NOGE! Luka Jović preživeo životnu dramu koju nikada ne može zaboraviti! A, onda je jedan noćni izlazak u Lisabonu mogao da ga košta cele karijere!

Fudbal -

Srpski reprezentativac Luka Jović pre samo par dana potpisao je za Real Madrid ugovor na šest godina i tako postao najskuplji fudbaler Srbije ikada.

Ovaj transfer srpskog napdača iz Ajntrahta u Real nije mogao da prođe bez velike medijske pažnje, pa su se pojedini detaljnije pozabavili životom i karijerom talentovanog napdača.

foto: AP

Dva posebna detalja iz biografije našeg asa izdvojio je Konor Danford u tekstu pod naslovom: Život i iskušenja Luka Jovića na sajtu "breakingthelines.com".

U Zvezdi je postigao 13 golova, ali se nosio sa neverovatnim pritiskom. I to ne samo onim sportskim koji je nosila činjenica da je postao najmlađi fudbaler koji nosio dres Zvezde u istoriji, najmalađi strelac gola u večitom derbiju. Sve ovo je vezano za teren, a van njega se neretko odigravala drama.

Porodici Jović je novembra 2015. godine stigla ozbiljna pretnja da u slučaju da ne isplate novac reketašu neće se lepo provesti. Pre svih mladi Luka kome je zapretio da će polomiti noge! Na sreću, organi reda i mira brzo su reagovali i uhapsili ucenjivača, pa te pretnje više nije bilo.

Stvar koja je takođe značajno uticala na karijeru ovog mladog špica jeste incident još dok je nosio dres Benfike. Naime, jedne nedelje dok je bio u Benfici Kostas Mitroglu nalazio totalno van forme, dok je ranije bilo povređen Raul Himenez. To je značilo da bi od starta na terenu trebao da bude naš as. U tom periodu je već redovno pogađao za Benfiku B, pa je bio logičan izbor.

Grk je bio nervozan zbog takve odluke, pa se činilo da je Jović sve bliži startu. U jednom momentu mu je na treningu prišao legendarni portugalski fudbaler Rui Košta sa savetom koji Luka nikada neće zaboraviti:

- Vidiš, ovo je ono što možeš, sve je u tvojoj glavi - nakon toga (ako je ikada i postojala) briše se svaka iluzija o krajnjim mogućnostima, Luka je zaigrao kao nikad do tada.

Ipak, mladost uvek ima svoje "negativne" strane. I dalje luda glava Jović je izašao da se provede u Lisabonu, a u jednom klubu se zadržao dugo posle ponoći. Oglušio se o klupsku disciplinu, prekršio dogovor - odmah je uklonjen iz tima i "zaključan" van prvog tima. O tome je i Jović nedavno govorio.

- To nije bilo profesionalno sa moje strane. Imao sam psihičkih problema, bio sam nostalgičan i napravio sam ozbiljne greške - iskren je Jović.

foto: EPA

Upravo ova samokritičnost je vrlina koja krasi najveće među kojima je zasigurno i Luka Jović koji će igrama u ''kraljevskom klubu'' u narednim godinama to i dokazati.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja