BOLJI, ISKRENIJI I STABILNIJI ODNOSI: Utakmica između hrvatske manjine u Srbiji i srpske u Hrvatskoj pripala domaćoj ekipi
Foto: Pritnscreen, subotica.com

BRAVO

BOLJI, ISKRENIJI I STABILNIJI ODNOSI: Utakmica između hrvatske manjine u Srbiji i srpske u Hrvatskoj pripala domaćoj ekipi

Fudbal -

Na stadionu u Tavankutu odigrana je prijateljska fudbalska utakmica između reprezentacija hrvatske manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj, koja je završena rezultatom 4:1 u korist domaćina.

Golove za selekciju hrvatske nacionalne manjine postigli su Dario Vojnić 35. i 56. minutu, Dejan Godar u 75. i Davor Poljaković u 87. minutu, dok je mrežu domaćina zatresao Bojan Gvozdenović u 45. minutu.

Iako rezultat ove utakmice nije bio prioritet, obe ekipe su na terenu dale sve od sebe te su ljubitelji "najvažnije sporedne stvari na svetu" uživali u kvalitetnoj i borbenoj igri.

Za razliku od ostalih utakmica između Srbije i Hrvatske, ova je prošla bez ijednog zvižduka i incidenta. Na dresovima igrača nisu bili grbovi, ni dvoglavi orao ni šahovnica, jedina obeležja država su bili zastave na jarbolima, a na tribinama tek poneki navijački rekvizit, dres, ali bez provokativnih natpisa ili poruka.

Ovom utakmicom predstavnici manjina sa obe strane granice želele su da pošalju poruku kako žele bolje, iskrenije i stabilnije odnosne između dvije zemlje, a da manjine treba da predstavljaju most saradnje i povezivanja.

Meč u Tavankutu bio je revanš od pre tri godine, kada se ista prijateljska utakmica odigrala na stadionu „Sloboda“ u Vukovaru i koja je završena sa 4:0 u korist hrvatske nacionalne manjine iz Srbije.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track