ŠTA CRNO-BELE ČEKA NA OSTRVU! Ovo je Kilmarnok, ekipa koja će ukrstiti koplja sa Partizanom u kvalifikacijama za Ligu Evrope! (VIDEO)
Foto: Partizan.rs

spremni

ŠTA CRNO-BELE ČEKA NA OSTRVU! Ovo je Kilmarnok, ekipa koja će ukrstiti koplja sa Partizanom u kvalifikacijama za Ligu Evrope! (VIDEO)

Fudbal -

Partizan će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa igrati protiv pobednika duela u kom će se sastati Konahs ki iz Velsa i škotski Kilmarnok.

Ako je verovati kvotama, ali i tradiciji, Partizan će odmeriti snage sa Kilmarnokom, pošto su u ovom duelu sa Velšanima aposlutni favoriti.

Kilmarnok je plasman u Evropu izborio preko prvenstva, gde je kao treći dobio pravo da se takmiči od prvog kola kvalifikacija. Ovo će ovom Škotskom klubu biti prvi izlazak u Evropu od 2011. godine.

Ceo tim, po informacijama renomiranog sajta Transfermarket, vredi nešto više od 7 miliona evra, a najskuplji igrač u ekipi je Džordan Džons čija je vrednost na tržištu dostigla čak 750.000 evra.

Ono što svakako ide u korist Partizanu jeste skrašnja promena šefa struke Škota. Naime, trener koji je vodio tim do trećeg mesta na tabeli od pre nekoliko dana postao je selektor Škotske, pa ga je na tom mestu zamenio sad već bivši pomoćni trener Čelsija Anđelo Alesio.

Najveći protivnik Kilmarnoka je Air junajted, a njihov derbi je u Škotskoj poznat kao Airšir derbi.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track