CRVENA ZVEZDA BIRA NOVI GRB: Ovo su rešenja za koje će se glasati članovi kluba
Foto: FK Crvena zvezda

TRI REŠENJA

CRVENA ZVEZDA BIRA NOVI GRB: Ovo su rešenja za koje će se glasati članovi kluba

Fudbal -

Mnogo pažnje privukla je u zvezdaškoj javnosti treća zvezdica koju su fudbaleri prišili krajem sezone iznad grba.

S obzirom na to da je otpočela kampanja, Zvezda predstavlja rešenja novog grba za koja će se članovi kluba glasati.

Kako naglašavaju dizajneri idejnih rešenja, bitno je istaći da se kod svakog od tri predloga u potpunosti zadržava postojeći oblik samog grba, kao i kolorni kod, izmene se odnose samo na deo koji se tiče kompozicije zvezdica.

Kod prvog rešenja zadržava se veličina zvezdica i razmak izmešu istih sa postojećeg grba sa dve zvezdice, a razlika je u tome što je u horizontalnoj orijentaciji dodata jedna zvezdica. Na ovaj način zadržavani su veličina i razmak zvezdica, uz dodatak treće zvezdice.

U drugom predlogu zadržava se veličina zvezdica, a dodatna, treća, postavljena je u sredinu iznad dve bočne zvezdice. Na ovaj način dobija se uniformisana konstrukcija, gde trougao koji čine zvezdice odgovara špicu koji čini donji deo grba. Takođe, podignuta zvezdica naglašava izuzetno dostignuće i posebnost osvajanja 30. titule.

Zvezdice su kod trećeg predloga postavljene u istoj kompoziciji i odnosu kao kod prvog predloga, s tim što je kompozicija veća, tako da sada zvezdice zauzimaju prostor od leve do desne ivice grba. Na ovaj način se potencira sama važnost zvezdica kao simbola dostignuća u okviru grba.

Odluka kluba doneta na inicijativu članova Skupštine jeste da članovi Crvene zvezde učestvuju u kreiranju grba koji će biti aktuelan od sezone 2020/21. Svi zvezdaši koji se učlane u klub ili obnove članstvo će steći privilegiju da kroz glasanje u Zvezdinoj aplikaciji za mobilne telefone odluče kako će izgledati grb. Članovi kluba će birati jedno od tri ponuđena rešenja rasporeda zvezdica iznad grba, glasanje će trajati 28, 29. i 30. juna.

(FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track