POLAKO PALE MOTORE

REMI CRVENO-BELIH U PRVOJ PROVERI: Zvezda bez pobede protiv Kluža u Austriji! Vujadin Savić IZDOMINIRAO! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su protiv rumunskog Kluža 1:1(0:0) u svom drugom meču na pripremama u Austrija. Strelac gola za crveno-bele bio je Vujadin Savić, dok je gol za rumunski tim dao Rondon.

Od specijalngod izveštača Kurira iz Austrije Aleksandra Radonića!

Kapitenska traka oko ruke koju je vratio po izlasku Marina u 61.minutu stimulisala je Vujadina Savića. Em što je bio siguran u poslednjoj liniji odbrane, iako je par puta vadio koske saigračima, em je postigao prelep gol glavom u 67.minutu na centaršut Bena. Odmah su mu pritrčali saigrači i proslavili gol sa njim.

Igrala je Zvezda baš dobro, tečno, koristeći najviše tri dodira sa loptom. Disciplinovano od početka do kraja, iako je bilo dosta promena u sastavu tokom 90 minuta. Ipak, crveno-beli nisu uspeli da sačuvaju prednost i primili su gol posle prekida. Lepu akciju prvaka Rumunija krunisao je Rondon posle šuta glavom u 80.minutu,iskoristivši loše postavljanje Zvezdine odbrane.

Sjajno prvo poluvreme odigrali su fudbaleri Crvene zvezde protiv Kluža, ali nažalost više od 500 navijača Zvezde koji su došli iz Linca i okolnih mesta, nije bilo golova. Prvo je Marin u 13.minutu imao sjajnu šansu na pas Jevtovića, koji je sedam minuta kasnije proigrao petom Milunović, a ovaj šutirao pored gola. Ivanić je dobro zagrejao rukavice golmana Kluža, a onda je u 32.minutu Jovančić promašio ono što se ne promašuje. Petu šansu za gol ponovo nije materijalizovao Jovančić, koji je posle neverovatno asistencije Marina i potom lepog driblinga, šutirao u golmana.

U drugom delu Kluž je pojačao ritam ulaskom šestorica standardnih igrača, ali je opet Zvezda preko Gobeljića prva imala šansu. Iskazao se i golman Popović koji je u 52.minutu dva puta skidao loptu sa gol linije. Sjajni Vulić je po ulasku razmrdao vezni red i Zvezda je odmah živnula sa igrom i postala opasna po gol protivnika. Posle prekida je povela golom Vujadina Savić, ali su čvrsti Rumuni uspeli da izjednače.

Naredni meč Crvena zvezda igra u utorak protiv kiparskog Apolona.

Sastav Crvene zvezde: Popović - Gobeljić (od 58.Konatar), Stojković (od 46. Savić), Milunović, Rodić (od 46.Jirka) - Čaušić (od 80.Stanojev), Jovančić (od 61.Vulić) - Jevtović (od 61.Ben), Ivanić (od 68.Jovičić), Marin (od 61.Simić) - Boaći (od 61.Vukanović).

Utakmici u austrojskom gradu Vindišgarstenu prisustvovali su i pojedini navijači oba kluba.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Meč su sa tribina posmatrali predsednik kluba Mijailović i direktor Pantović, kao i bivši generalni sekretar FSS Miodrag Janković Žuća.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track