ŽIV PRELAZNI ROK U CRVENOJ ZVEZDI Mrkela: Pavkov je bio miljenik publike i zato nam je žao što je otišao
Foto: Starsport©

DIREKOTR NAJAVIO DOLAZAK PEJČINOVIĆA

ŽIV PRELAZNI ROK U CRVENOJ ZVEZDI Mrkela: Pavkov je bio miljenik publike i zato nam je žao što je otišao

Fudbal -

Sportski direktor Mitar Mrkela otkrio razloge prodaje visokog centarfora u Kinu i najavio povratak iskusnog Pejčinovića.

Specijalni izveštač Kurira iz Austrije - Aleksandar Radonić

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela otkrio je da će klub vrlo brzo pronaći zamenu za Milana Pavkova koji je otišao u Kinu. Već sledeće nedelje u Austrija na pripreme trebalo bi da stigne Portugalac Tomane koji je odavno dogovoren i kaparisan.

Crveno-beli će od celokupnog transfera Milana Pavkova u Đangsu vrednog 3.000.000 evra zaraditi 1.800.000 evra. - Sve je stvar tajminga, i za Crvenu zvezdu i Pavkova je došao trenutak da je došla ponuda koja se ne odbija. Žao nam je svima, jer je Pavkov ostavio utisak da je dobar momak - rekao je Mitar Mrkela.

Portugalac Tomane ugovoren je za 800.000 evra iz Tondele. Očekuje se da uskoro zaduži opremu u Vindišgarstenu. - Očekujem da u toku sledeće nedelje završimo posao, oko napadača. Znate me, neću o imenima.

Milan Pavkov je bio fudbaler omiljen među navijačima, postao je zaštitni znak Crvene zvezde posle pobede na Liverpulom u Ligi šampiona. Simpatizeri nisu baš pozdravili njegov transfer s obzirom na početak kvalifikacija za Ligu šampiona. - Neimovnost je prodaja igrača u Crvenoj zvezdi. Odlazili su mnogo koji su bili miljenici. Voleo bih da smo u drugačijoj poziciji, da ne moramo da servisiramo stare dugove, gradimo infrastrukturu oko stadiona...

pavkov otišao u kinu
pavkov otišao u kinufoto: FK Crvena zvezda

Vrlo blizu povratka u Zvezdu je Nemanja Pejčinović, koji bi trebalo da stigne kao slobodan igrač. - Mi smo zadovoljni sa štoperima, ali postoji mogućnost odlaska Vujadina Savića u inostranstvo. Biće nam potreban štoper i to domaći.

Bivši kapiten Vujadin Savić je blizu odlaska. - Vujadin je imao ponude. Videćemo. Ima usmenih razgovora za još neke igrače, tako da bi moglo da bude još odlazaka.

Španac Kanjas iz PAOK viđen je u Crvenoj zvezdi, ali do transfera još nije došlo. - Nije tajna da želimo jednog zadnjeg veznog. U toku sledeće nedelje očekujem da se neke stvari konkretizuju - bio je tajnovit Mitar Mrkela.

Egipćanin ne dolazi Ništa od Hafeza Crvena zvezda je odustala od Egipćanin Karima Hafeza i sada se traži drugo rešenje na mestu levog beka. - Odustali smo od Hafeza! Jedna od tri strane nije bila zadovoljna i posao nije bilo moguće realizovati. Okrenuli smo se drugim rešenjima. Radi se o strancu - otkrio je Mrkela.

Vasiljević: Bolje bi bilo da sam došao pre šest meseci

Crvena zvezda je u Austriji juče promovisala Nikolu Vasiljevića, reprezentativnog golmana koji je stigao iz Radnika iz Surdulice. -Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam postao član Crvene zvezde. Svestan sam da se u ovakvom klubu računaju samo pobede i titule. Jaka je konkurencija. Dosta. Nadam se da ću se izboriti da budem drugi golman, a onda da stanem i na gol. Moje najbolje karakteristike su što sam dominantan u skoku i što igram nogama - poručio je Vasiljević, koji danas (za novine) puni 23 godine i objasnio zašto zimus nije došao na Marakanu: - Mislim da bi bilo bolje da sam došao pre šest meseci, sve je bilo gotovo... Ali, dobro je i ovako. S obzirom na konkurenciju sa Milanom Borjanom i Zoranom Popovićem, Nikola Vasiljević bi do kraja sezone mogao i na pozajmicu. - Nikola mora da brani i u skladu sa tim donećemo odluku. Pratili smo ga, ima sve predispozicije da postane moderan golman. Doveden je kao velika perspektiva, moći će i da napreduje dodatno.

kurir.rs / A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track