DVA REŠENJA ZA LEVOG BEKA: Zvezda ponovo fudbalera traži u Brazilu
Foto: Instagram

STRANAC

DVA REŠENJA ZA LEVOG BEKA: Zvezda ponovo fudbalera traži u Brazilu

Fudbal -

Žander iz kiparskog Pafosa i Natanijel iz bugarskog Ludogoreca predloženi sportskom sektoru crveno-belih.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Austrije - Aleksandra Radonića

Nakon što je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela objavio da je klub zvanično odustao od levog beka iz Egipta Karima Hafeza, Kurir saznaje koji fudbaleri su u opciji da popune tu poziciju. Do sada standardni Milan Rodić je van forme, a za njega se očekuje i unosna ponuda iz inostranstva.

Prvaku Srbije predložena su dva rešenje za levu stranu terena. I obojica su Brazilci. Prvi je Žander Santana (30) iz kiparskog Pafosa, a drugi Natanael (28) iz bugarskog Ludogoreca. Obojica su iskusni fudbaleri, iza kojih je nekoliko sezona u Evropi. Za Žandera Santanu bilo bi potrebno platiti određeno obeštećenje, dok je Natanael slobodan, pošto mu na kraju meseca ističe ugovor sa Ludogorecom.

foto: Instagram

Žander je već osam godina u Evropi, preko Žil Visentea, Olanensea, Avesa, Moriarensea, te kiparskih klubova Apolona i Pafosa. Odmah na prvi pogled pada u oko da je igrao u osrednjim klubovima, pa se čini da je Natanael mnogo bolje rešenje za Crvenu zvezdu. Već četiri godine je u Bugarskoj, u Ludogorecu, sa nekoliko sjajnih sezona. Za Zvezdu je i dobro i to što mu je istekao ugovor, pa bi ga dobili bez obeštećenja, samo za platu. Natanael je bio jedan od najboljih u redovima Ludogoreca, kada su se u kvalifikacijama 2016. godine susreli sa Crvenom zvezdom.

Crvena zvezda je dosad angažovala ogroman broj brazilskih fudbalera, ali nijedan od njih nije potvrdio svoj kvalitet na Marakani, od Ailtona, preko Evandra, do Kafua.

Naredni dani pokazaće za kojeg od ova dva igrača se opredelio sportski sektor Crvene zvezde. A, nije isključeno da bude predloženo i neko treće rešenje.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track