SVE BIH JA NJIH U VOJSKU Bivši as Atletiko Madrida besan na Orliće: Treba malo da osete kasarnu!
Foto: Nemanja Pančić

poludeo

SVE BIH JA NJIH U VOJSKU Bivši as Atletiko Madrida besan na Orliće: Treba malo da osete kasarnu!

Fudbal -

Rade Bogdanović predlaže državi da vrati služenje vojnog roka kao obavezu da bi i naši fudbaleri mogli da joj se oduže i usput osete šta znači disciplina

Bivši reprezentativac, fudbaler Verdera i Atletiko Madrida Rade Bogdanović, gledajući očajne igre mlade reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Italiji, došao je do zaključka da bi bilo dobro kada bi "orlići" osetili i malo atmosfere u kasarnama.

Cela priča za igrača poteklog na sarajevskoj Grbavici ne valja od samog početka, počev od selekcije, pa do taktike selektora Gorana Đorovića i igre njegove ekipe.

- Dok sam ih pratio u Italiji kako igraju, setio sam se da možda ne bi bilo loše da država vrati služenje vojske kao obavezu za muškarce. Da odu malo do Kuršumlije, osete kasarnu i šta znači vojnička disciplina. Igrao sam u Koreji i tamo država jasno propisuje zakonom da ukoliko osvojiš medalju, ne moraš da služiš vojni rok od dve i po godine. Ajde, molim te, država te školuje, podigne te kao igrača i kad dođe vreme da joj vratiš na terenu, odigraš onako kao naša mlada reprezentacija. Pa, to je toliko loše da mi je teško komentarisati - priča Bogdanović za Kurir.

foto: Starsport

Selektor nije amnestiran od krivice. Đorović je, jednostavno, vukao sve pogrešne poteze.

- Od početka nam priča nije valjala, a kad kažem početak, mislim na Đorovića. Gde to ima još da čovek preskoči mlađe kategorije, nikad ne sedne na klupu nekog kluba, već odmah postane trener u Savezu. Samo kod nas su selektori bez dana trenerskog staža, a onda i ne treba da se čudimo što su najjači daleko od nas.

Bogdanović postavlja i pitanje šta se želelo od "orlića" na EP.

- Luka Jović je došao posle jedne ekstremno teške sezone u Ajntrahtu i potpisanog ugovora s Realom. Nemojte mi reći da se umor i nedostatak motiva nisu mogli videti tokom priprema. Zar nije bilo bolje da se osloni na odmornije igrače, koji su bili željni dokazivanja, pa da i A reprezentacija ima koristi kasnije od njih, nego što se išlo s ovom ekipom?! Bolje 11 iz srpske Superlige spremnih da daju sve od sebe od ovih što smo ih kao ispratili na Evropsko prvenstvo da ga osvoje.

Đorović ne oseća krivicu: Miran sam i čista obraza

foto: Nebojša Mandić

Ne pamti se kada je jedna generacija mladih fudbalera Srbije ispraćena na veliko takmičenje s ogromnim očekivanjima nacije kao što je to bila ova predvođena selektorom Đorovićem, koji je izjavio da je dao dovoljno Savezu i srpskom fudbalu.

- Sa moje tačke gledišta, ovo što sam dao srpskom fudbalu, neću da kažem da je mnogo, ali je dovoljno i nadam se samo da će se dalje nadograditi. Da li ja ili neko drugi, manje je bitno. Miran sam i čistog obraza - rekao je Đorović.

Prva zvezda šampionata Luka Jović izvinio se navijačima, obećavši da će u sledećoj prilici ova generacija ispraviti grešku iz Italije.

- Stvarno nismo ostvarili rezultat koji smo očekivali, ali dali smo svoj maksimum. Neki mogu da misle da je to tačno, neki da je netačno, jednostavno, neke stvari se nisu potrefile. Svima nam je mnogo žao i izvinjavamo se ljudima koji su očekivali više, nadamo se da ćemo popraviti utisak - istakao je Jović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track