PORAZ PARTIZANA U PRVOM PRIPREMNOM MEČU: Crno-beli izgubili od Budućnosti u Užicu
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

IGRALA DVA RAZLIČITA TIMA

PORAZ PARTIZANA U PRVOM PRIPREMNOM MEČU: Crno-beli izgubili od Budućnosti u Užicu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana izgubili su od podgoričke Budućnosti u Užicu 0:1 (0:1), što im je bio prvi meč od odlaska na pripreme na Zlatibor.

Gol odluke postigao je Perović već u 12. minutu. Bakić je centrirao, Miletić loše intervenisao, na loptu je naleteo Perović i "punom" precizno gađao bliži ugao Stevanovićevog gola.

Trener crno-belih Savo Milošević na teren je slao dve različite ekipe, po jednu u svakom poluvremenu.

1 / 7 Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan je više pokazao u drugih 45 minuta, kada je Stevanović zapretio iz slobodnog udarca, a Ivanović imao dve šanse, pritom i jednom pogodio stativu, ali nije uspeo da izbegne poraz.

Na kraju je Budućnost mogla i do ubedljivije pobede, ali je golman Kljajić dva puta bio uspešniji od Bojovića kada su se našli "oči u oči".

TOK MEČA:

KRAJ 0:!

87. minut - Dve identične prilike za Bojovića koji je probio po desnoj strani i izbio sam ispred Kljajića, ali je golman Partizana iz oba duela izašao kao pobednik.

77. minut - Ivanović je izbio sam ispred golmana Nikčevića, ali se sapleo o loptu, pa su ga sustigli igrači Budućnosti i otklonili opasnost.

62. minut - STATIVA - Ivanović je presekao loptu koju je odbrambeni igrač Budućnosti želeo da vrati golmanu, ali pošto je otišao suviše ukoso, nije mogao bolje od šuta u okvir gola. Partizan dosta bolji u nastavku, ima inicijativu i ređa šanse.

57. minut - Minijatura Stevanovića! Prošao je trojicu igrača Buducnosti, na kraju je oboren na ivici šesnaesterca! Isti fudbaler Partizana je izveo prekid, lopta je prošla koji milimetar preko prečke, golman Podgoričana je loptu ispratio samo pogledom!

54. minut - U drugom poluvremenu igra se bez ritma i šansi.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Milošević je na teren poslao potpuno drugi tim: Kljajić, Pešukić, Ostojić, Vujačić, Milosavljević, Stevanović, Zdjelar, Đerlek, Pavlović, Stanojlović, Ivanović. Kapiten je sada Ostojić.

Utakmici prisustvuju i poznati treneri Milovan Rajevac i Radovan Ćurčić.

foto: Kurir sport/Nemanja Ilić
foto: Kurir sport/Nemanja Ilić
foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44. minut - Opasna kontra Buducnosti. Imala je Buducnost 3 na 1, Bakić je primio loptu i pokušao atraktivno da lobuje Stevanovića, ali nije lepo zahvatio loptu.

27. minut - PREČKA! Suma je uzdrmao okvir gola sa ivice kaznenog prostora.

26. minut - Partizan je preuzeo inicijativu, u kaznenom prostoru Budućnosti je bilo nekoliko sumnjivih situacija, ali Piper nije dosudio penal.

22. minut - "Grobari" napravili bakljadu, dim prekrio teren.

18. minut - Na tribine su stigli navijači Partizana!

17. minut - Prvi šut crno-belih u okvir gola, tukao je Strahinja Jovanović sa ivice šesnaesterca, ali pravo u ruke golmana Dragojevića.

15. minut - Partizan pokušava preko Sume iz prekida, ali loše.

12. minut - 0:1 - PEROVIĆ! Bakić je centrirao, Miletić loše intervenisao, na loptu je naleteo Perović i "punom" precizno gađao bliži ugao Stevanovićevog gola.

8. minut - Budućnost ima veći posed lopte na startu, a sada i prvu priliku. Posle prekida sa desne strane, Perović je bio u šansi, ali nije dobro zahvatio loptu glavom.

3. minut - Rivali su krenuli žustro od početka, već je bilo nekoliko grubih prekršaja, kao da nije prijateljska utakmica.

1. minut - Sudija Piper je dao znak da meč počne.

17:56 - Stiglo Partizanovo rukovodstvo i Milovan Đorić

Na stadion je stiglo rukovodstvo Partizana, pravo iz Beograda, a utakmicu će uživo gledati i predsednik užičke Slobode Milovan Đorić.

17:45 - Zagrevanje pred utakmicu

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Trener crno-belih Savo Milošević među "najboljih 11" uvrstio je novajliju iz Urala Dominika Dingu, povratnika sa pozajmice Arsenalu iz Tule Ognjenu Ožegoviću, najskupljeg igrača u klupskoj istoriji Sejdubu Sumu, kao i mlade snage Nikolu Lakčevića, Strahinju Jovanovića...

Rikardo Gomeš nije u konkurenciji, jer su u toku pregovori oko njegovog transfera u Al Šarž iz UAE.

PARTIZAN: N. Stevanović, N. R. Miletić, Dinga, Pavlović, Šehović, Šćekić, Smiljanić, Lakčević, Suma, S. Jovanović, Ožegović.

BUDUĆNOST: Dragojević, Vučić, Boljević, Damjanović. Milić. Mirković, Mijić. Terzić, Bakić, Stojisavljević. Perović.

Trener Budućnosti je Branko Brnović.

Sudija: Petar Piper (Čačak)

Crno-beli i Podgoričani su se poslednji put sastajali pre dve godine kada je Partizan bio bolji u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona - 2:0 u Beogradu, bez golova u Crnoj Gori.

(Nemanja Ilić/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track