NA TERENU MIGRANTI SA VRŠNJACIMA: Odigrana dečja prijateljska fudbalska utakmica u Loznici
Foto: T. Ilić

DIVNO DRUŽENJE

NA TERENU MIGRANTI SA VRŠNJACIMA: Odigrana dečja prijateljska fudbalska utakmica u Loznici

Fudbal -

LOZNICA – Deca migranti iz ’’Sigurne kuće’’ u Loznici i njihovi vršnjaci iz lozničkog FK Jadar 07 odigrali su prijateljsku fudbalsku utakmicu, koja bi se mogla nazvati i međunarodnom, na terenu kod Omladinskog naselja.

Bila je to prilika da se druže i bolje upoznaju, a deca migranti na trenutak zaborave nevolje od kojih su pobegli i došli u nepoznatu zemlju.

U ’’Sigurnoj kući’’, koju je Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, početkom godine otvorio u Loznici, smešten je trenutno jedan dečak iz Maroka i deset iz Avganistana, svi uzrasta od 14 do 17 godina.

foto: T. Ilić

Oni su u našu zemlju stigli bez pratnje i postepeno će biti uključeni u društvo, a ovde uče srpski i engleski jezik, pripremaju se za narednu školsku godinu i imaju zaštitu lozničkog Centra za socijalni rad.

Prema rečima Borisava Karajčića, trenera i predsednika FK Jadar 07, ovo je sjajna prilika da se deca upoznaju kroz sportsko druženje, a oni koji idu ka nekom boljem životu ponesu lepu uspomenu iz Srbije. Domaćini, deca, treneri i roditelji, potrudili su se da deca migranti uživaju u igri i nadaju se da će im ovaj dan mnogo značiti i da će našu zemlju pamtiti po gostoprimstvu i u nju se rado vratiti.

foto: T. Ilić

Inače, ''Sigurnu kuću'', u Loznici otvorila je švajcarske organizacija ''Border free'' u saradnji sa Ministarstvom za rad.

(T. Ilić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track