ZVEZDA SE VOLI I U AUSTRIJI: Ljubav prema crveno-belima nema cenu
Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

JEDNA I JEDINA

ZVEZDA SE VOLI I U AUSTRIJI: Ljubav prema crveno-belima nema cenu

Fudbal -

Veliki broj srpskih gastarbajtera gleda svaki trening, a posebno utakmice u Vindišgarstenu.

Aleksandar Radonić - iz Austrije

Poznato je da je Crvena zvezda omiljen klub u narodu. Mnogi znani i neznani navijači spremni su da za crveno-bele boje pređu s jednog na drugi kraj sveta. Na svakom treningu, ali i utakmici veliki broj srpskih gastarbajtera koristi svaki trenutak kako bi bio u blizini fudbalera Crvene zvezde, slikao se s njima, uzeo neki autogram, popričao koju reč...

Tokom priprema u Austriji, izveštač Kurira imao je priliku da upozna Gorana Živkovića, simpatizera Crvene zvezde koji skoro tri decenije živi u Austriji.

foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

Inače je rodom iz sela Baočinak, pored Varvarina. Kada je počeo da nam pokazuje kolekciju karata sa utakmica Crvene zvezde, neke su stare i četiri decenije, bili smo impresionirani.

foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

Kada smo mu rekli da li je svestan koliko bogatstvo sa sobom nosi, samo se nasmejao i kratko odgovorio:

- Ovo nema cenu! Ma, pokazaću vam sve karte koje imam. Uslikajte, slobodno!

Poručio nam je da ni za kakve pare ne bi prodao ulaznice koje čuva još iz vremena kada je bio dečak. A, to su one protiv Barselone, Milana, Verone, Lestera, Vest Bromviča, Atletika, sa derbija protiv Partizana, Hajduka...

Ponosno nam je pokazao i člansku knjižicu Crvene zvezde, kada nam je ponosno rekao da je upisan pod rednim brojem 121.470.

foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

Goran Živković nam kaže da je odgledao sve utakmice Crvene zvezde u Evropi, ali i naše reprezentacije. Tako nam je i ispričao jednu anegdotu sa Evropskog prvenstva iz 2000.

- Bilo je to na utakmici Jugoslavija - Španija. Kada se meč završio naši su pohitali ka publici i bacili nam dresove. U onoj gužvi domogao sam se jednog. Bio je od Save Miloševića. Ali, dobar je i on, kad nisam uhvatio neki od zvezdaša - smejao se i pričao nam Goran Živković.

Inače, Goran Živković je odgledao sve utakmice Crvene zvezde u Vindišgarstenu, kako ove, tako i prošle godine. A, nije mu lako da dođe jer živi u mestu Gmunden, koje je udaljeno 63 kilometra. Ali, kada je Zvezda u pitanju, to nije problem.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track