SRPSKI GOLMAN PREŠAO U LIJEŽ: Vanja Milinković Savić predstavljen u novom klubu
Foto: Damir Dervišagić

ZLATNI ORLIĆ NA NOVOM ZADATKU

SRPSKI GOLMAN PREŠAO U LIJEŽ: Vanja Milinković Savić predstavljen u novom klubu

Fudbal -

Srpski golman Vanja Milinković-Savić prešao je iz Torina na pozajmicu u Standard iz Liježa.

On je danas i promovisan u belgijskom klubu, koji će na kraju sledeće sezone moći da iskoristi i opciju otkupa njegovog ugovora.

Milinković-Savić je član Torina postao pre dve godine, u julu 2017, kada je došao iz poljske Lehje iz Gdanjska u transferu vrdnom 2.6 miliona evra. Ugovor sa italijanskim klubom ima na još dve godine, ali do sada u Torinu nije uspeo da se nametne, izuzev donekle u periodu kada je trener bio Siniša Mihajlović, pa je i prošlu sezonu proveo na pozajmicama - najpre u SPAL-u, a onda i u Askoliju.

foto: Profimedia

Sve ukupno, računajući i Seriju A i Seriju B, Kup Italije i Primaveru, Milinković-Savić je prošle sezone upisao tek 12 nastupa, na kojima je primio ukupno 13 golova.

Vanja je karijeru počeo u Vojvodini, odakle je 2014. godine ostvario senzacionalni transfer u Mančester junajted, čiji je član bio godinu i po, posle čega je otišao u poljsku Lehju.

Ovo je Standardu već drugo pojačanje iz Italije ovog leta, u petak su angažovali i 19-godišnjeg Zinja Vanheusdena iz Intera za 12.5 milioan evra.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track