ZENIT JE ZVEZDI POKAZAO MNOGO TOGA Miloje dobio Pankova i Vukanovića
Foto: FK Crvena Zvezda

I u porazu ima nešto dobro

ZENIT JE ZVEZDI POKAZAO MNOGO TOGA Miloje dobio Pankova i Vukanovića

Fudbal -

Hitri defanzivac i snažni napadač u meču protiv prvaka Rusije pokazali da imaju kvalitet za startnih 11

Specijalni izveštač Kurira iz Austrije - Aleksandar Radonić

Utakmica protiv Zenita (0:1) pokazala je mnogo toga treneru Crvene zvezde Vladanu Milojeviću. Uvideo je mladi stručnjak sve mane svog tima, ali i video da među rezervistima ima igrača na koje može da se osloni - pre svih Radovana Pankova i Aleksu Vukanovića.

Radovan Pankov došao je ovog leta na Marakanu kao zamena za Miloša Degeneka, jer je crveno-belima bio potreban niži, ali brži štoper. Posle povrede prednje lože tokom priprema u Austriji odigrao je prvi meč za Crvenu zvezdu i to protiv Zenita. Nije bio loš, s tim da je kod njega vidljivo da ima još mnogo toga u rezervi. U direktnom duelu sa snažnim ruskim reprezentativcem Artjomom Dzjubom nije razočarao. Videćemo, hoće li biti starter za meč protiv Sudive u Litvaniji 9. jula.

Aleksa Vukanović nije igrao mnogo, nešto više od deset minuta, ali i to mu je bilo dovoljno da skrene pažnju na sebe. Posebno u direktnim duelima sa Banetom Ivanovićem. U prvi je ušao suviše mlako, pa ga je rekorder u dresu utakmica u reprezentaciji Srbije veoma lako otresao. U sledećem duelu, kršni Hercegovac je stamenom Sremcu pokazao da je preterani respekt samo prošlost. Razbio je Baneta i servirao šansu za gol Milanu Jevtoviću, koji je na žalost slabo šutirao.

Pored već iskristalisanih 11 na terenu, plus Milan Jevtović i Branko Jovičić, Vladan Milojević je u Austriji dobio sa Pankovom i Vukanovićem konture tima Crvene zvezde za utakmicu sa Suduvom. Kada se tome pridodaju povratnik Srdjan Babić, kao i Milan Pavkov, jasno je da crveno-beli nemaju čega da se plaše pred start kvalifikacija za Ligu šampiona.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track