KO NAPUŠTA CRVENU ZVEZDU: Stižu ponude za Pavkova i Bakulu, Jirka na pozajmici, Izrael mami Ebisilija
Foto: FK Crvena zvezda

Živo, živo

KO NAPUŠTA CRVENU ZVEZDU: Stižu ponude za Pavkova i Bakulu, Jirka na pozajmici, Izrael mami Ebisilija

Fudbal -

Na Marakani rade na smanjivanju igračkog kadra za narednu sezonu.

Aleksandar Radonić - iz Austrije

Prelazni rok je živa stvar, tako vole da kažu odgovorni na Marakani. Počelo je da se zahuktava sa Milanom Pavkovom kojem je propao transfer u kineski Đangsu, ali u Crvenoj zvezdi ne paniče. Biće prihoda jer je veliki broj fudbalera tražen i na ceni.

foto: FK Crvena zvezda

Prvi na listi za odlazak jeste Branko Jovičić (26) kojeg pomno prati francuski Nim. Zvanična ponuda stigla je u Ljutice Bogdana za zadnjeg veznog koji ima ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2021. godine. Tržišna vrednost Branka Jovičića iznosi 2.000.000 evra. Struka u Crvenoj zvezdi još nije dala odobrenje za transfer, jer se još ne zna u kakvoj formi je stigao Španac Hoze Alberto Kanjas, a početak kvalifikacija za Ligu šampiona i meč protiv Suduve 9. jula je veoma blizu.

Milan Pavkov nije otišao u kineski Đangsu za 3.000.000 evra i po povratku sa Dalekog istoka trenira u Beogradu. Visoki napadač kojeg Zvezdina publika obožava posle dva postignuta gola Liverpulu u Ligi šampiona određen je za prodaju ovog leta. Navodno, jedan klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nudi isti novac kao i Kinezi, a na upravi Crvene zvezde i Pavkovu je da odrade transfer u narednom periodu.

foto: FK Crvena zvezda

Sa druge strane, Slovak Erik Jirka će na pozajmicu, a predstojeće nedelje pokazaće hoće li to biti u inostranstvu, ili će ostati u Srbiji. Holanđanin Ebisilio takođe može sa Marakane, ali u trajnu prodaju. Svaki klub koji donese 500.000 evra može da pregovara sa Crvenom zvezdom, koliko iznosi cena Ebisilija. Navodno, Makabi iz Haife je zainteresovan za transfer.

foto: FK Crvena zvezda

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Crvena zvezda)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track