ODIGRANA HUMANITARNA UTAKMICA DERBI IZ BLOKA: Partizanovci i Zvezdaši na Lagatoru u Loznici! (FOTO)
Foto: T. Ilić

bravo!

ODIGRANA HUMANITARNA UTAKMICA DERBI IZ BLOKA: Partizanovci i Zvezdaši na Lagatoru u Loznici! (FOTO)

Fudbal -

LOZNICA - Pod nazivom “Derbi iz bloka” odigrana je humanitarna utakmica između simpatizera FK Crvena zvezda i FK Partizan koju je u nedelju (30.6), od 18 sati, organizovala humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” na Gradskom stadionu u Loznici. Bio je to peti put da na terenu odmeravaju snage simpatizeri dva naša najpopularnija kluba i ujedno da navijači crveno i crno-belih pokažu da ne samo što mogu zajedno već ujedno svojim druženjem i pomažu nekome.

Najpre su na teren izašle mlađe selekcije Loznice i Crvene zvezde gde su gosti slavili sa 4:1, a onda su revijalni meč odigrali petlići i pioniri Ragbi kluba Loznica. Posle njih na teren su izašli simpatizeri Zvezde i Parizana, s tim što su redovi crno-belih bili pojačani sa četiri igračice ženskog FK Drina iz Zvornika u Republici Srpskoj. Atmosfera na tribinama bila je fudbalska, navijalo se strasno i glasno, kao na pravom derbiju, crno-beli su imali i svoju grupu navijača, a svaki potez devojaka u redovima Partizanovaca bio je nagrađivan aplauzom. Uglavnom su simpatizeri Zvezde napadali, a Partizana pogađali mrežu pa su na kraju i slavili sa 3:0, mada je ovde rezultat bio najmanje bitan i pobedile su obe ekipe jer je u ovom derbiju najvažnije treće, humano poluvreme. U saopštenju podeljenom medijima organizator je podsetio da Humanitrana organizacija ‘’Srbi za Srbe’’ više od 14 godina pomaže najugroženijim višečlanim porodicama širom Balkana i da je sa više od tri miliona evra, koliko je do sada prikupljeno, pomoć dobilo preko 2.300 porodica sa više od 13.000 dece. Peti susret simpatizera Partizana i Zvezde organizovan je da se što više novca prikupi za izgradnju kuće porodici Dragićević iz Buđanovaca kod Rume u kojoj samohrana majka Sunčica sa petoro dece živi u veoma teškim uslovima. Koliko je ovoga puta sakupljeno novca, ulaznica je bila 200 dinara, biće saopšteno narednih dana, ali je već najavljeno da će naredna akcija sportsko-humanitarni događaj’’Trojka iz bloka’’ biti organizovana 9. avgusta na terenu lozničke OŠ ’’Kadinjača’’ gde je prošle godine prikupljeno 878.000 dinara. ’’Derbi iz bloka’’ obeležio je lep fudbal, korektno navijanje i često pevanje pesmama posvećenih Kosovu i Metohiji kao i skandiranje mladih navijača ’’Kosovo je srce Srbije’’ i ’’Nema podele-ceo Kosmet deo Srbije’’, a na velikim zastavama bili su likovi čuvenih srpskih vojskovođa iz Velikog rata kao i Milunke Savić i Momčila Gavrića.

1 / 5 Foto: T. Ilić

Na ovoj utakmici dres Zvezde obukao je Aleksandar Kikanović, humanitarni maratonac iz Loznice, koji je nedavno trčao do Hilandara, a sada je najavio da će dogodine trčati do Moskve u koju planira da stigne 9. maja na Dan pobede nad fašizmom.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track