sjajno

BLICKRIG ZVEZDE U POSLEDNJOJ PROVERI U AUSTRIJI: Crveno-beli u finišu pregazili nemoćni Blau Vajs! Debi Kanjasa, sjajna partija mladog Vulića (KURIR TV)

Fudbal -

Crvena zvezda pobedila je Blau Vajs s rezultatom 3:1 (0:0) u poslednjem pripremnom meču u Vindišgarstenu.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Austrije Aleksandra Radonića.

Strelci su bili Veljko Simić u 79, Ebisilio u 82, i Miloš Vulić u 88. minutu. Gol za austrijski tim dao je Genečibaši u 85.minutu. Za crveno-bele debitovao je i Španac Hoze Alberto Kanjas koji je solidno odigrao 20 minuta,dok je Miloš Vulić asistencijom i golom potvrdio kvalitet i talenat koji poseduje.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Igrala je Zvezda solidno u prvom delu, imala posed lopte, ređala gol šanse. Međutim, Jirki i Krstoviću nedostajala je koncentracija u završnom udarcu, dok je Vukanović odmerenim šutem sa 25 metara dobro istegao golmana gostiju. I Čaušić je mogao do gola, ali su igrači Blau Vajsa njegov šut glavom skinuli sa linije.

Čim je počelo drugo poluvreme Zvezda je mogla do vođstva, ali se Simić obrukao posle sjajne asistencije mladog Krstovića. Bila je Zvezda bolji rival, ali je završnica bila jalova. Posle dobrih prilika Vukanovića i Stanojeva stvari dolaze na mesto u 79.minutu. Sjajni Vulić pronalazi iz prve Simića, ovaj beži odbrani i lako matira golmana Blau Vajsa za veliku radost više od 300 navijača Crvene zvezde. Da ne bude minimalac, pobrinuo se Holanđanin Ebisilio snažnim i preciznim šutem po zemlji u 82.minutu. Austrijanci pet minuta pre kraja smanjuju na 2:1 preko Genečibašija. Tačku na utakmicu stavlja najbolji igrač na meču Miloš Vulić u 88.minutu posle prelepe akcije i asistencije Ebisilija.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Crvena zvezda je igrala u sledećem sastavu:

Vasiljević (od 46.Stanković) - Jirka ( od 89. Gavrić) , Stojković, Babić, Konatar - Vulić, Čaušić (od 69. Kanjas) - Jevtović (od 39.Ebisilio), Simić, Vukanović - Krstović (od 69.Stanojev).

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

90. minut - Kraj!

88. minut - GOOOOOOL! VuliĆ pogađa, sada na asistenciju Ebisilija.

85. minut - GOOOOOOL! Mehmeti matira Zvezdinog golmana iz prve prilike u nastavku.

82. minut - GOOOOOL! Ebisilio pogađa sa nekih 20 metara od gola po zemlji. Aistncija Simića, koji je pre samo nekoliko minuta i sam pogodio mrežu Austrijanaca. Golman se ispružio koliko je mogao, ali nije mu puno pomoglo.

79. minut - GOOOOOL! Odlična lopta Vulića, koji je izbacio Veljka Simića samog ispred gola Austrijanaca, kome nije bilo teško da postigne vodeći gol za Beograđane. Simić pogađa levom nogom.

77. minut - Odlična lopta Vulića za Vukanovića koji se loše snašao u petercu. Pokušao je glavom, ali bez uspeha.

73. minut - Stojković je odličnom loptom spojio Jirku sa linijom, ovaj je dobrom loptom uposlio Stanojeva koji se ne snalazi najbolje. Još jedna prilika ide u nepovrat.

69. minut - Iz igre izlaze Krstović i Čaušić na teren ulaze Kanjas i Stanojev. Ovo je Špancu debi u crveno-belom dresu. Kanjas nosi dres sa broje 17, pretpostavljamo da će to biti i njegov broj u crveno-belom dresu u budućnosti.

58. minut - Prvi šut u okvir gola u nastavku. Pokušao je Krstović, ali je golman krajnjim naporom uspeo da sačuva svoju mrežu. Zvezda konkretnija u nastavku.

46. minut - Počeo je drugi deo igre. Zvezda je promenila golmane, dok je Blau Vajs promenio sve osim Surdanovića. Na golu crveno-belih je Stanković umesto Vasiljevića.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

PRVO POLUVREME:

45. minut - Poluvreme.

45. minut - Pokuša je Čaušić glavom posle prekida, ali loptu sa linije skidaju Austrijanci. Sudija svi kraj poluvremena, bez minuta nadoknade.

40. minut - Ebisilio ulazi u igru umesto Jevtovića koje se žalio na lakšu povredu.

38. minut - Novi pokušaj Zvezdinih fudbalera iz daljine. Oprobao je svoj šut mladi Konatar, ali je lopta otišla preko prečke.

34. minut - Vukanović je oprobao šut sa nekih dvadesetak metara od gola Austrijanca, golman Blau Vajsa se jedva izborio i sačuvao svoju mrežu.

24. minut - Prva prilika za Blau Vajs. Izbio je napadač ovog tima sam ispred Vaisljevića, koji se odlično snašao i iskupio za malopređašnju grešku.

17. minut - Katastrofalna greška Zvezdinog golmana, Vasiljević je loše procenio let lopte, ali sudija diže zastavicu i pokazu na ofsajd.

10. minut - Sjajna prilika za Zvezdu. Vukanović je poslao loptu do Krstovića kji se spetljao u odlučujućem momentu.

9. minut - Prva prilika za Zvezdu. Centrirao je Jirka, loptu je primio Vulić na grupi i opali iz prve, ali bez opasnosti za Austrijance.

3. minut - Igra se oprezno na obe strane terene pošto je teren veoma klizav. Oba tima pre svega imaju za cilj da se igrači ne povrede u ovoj prijateljskoj utakmici.

1. minut - Utakmica je počela.

Jako nevreme pogodilo me okolinu gde se igra ova utakmica. Bez obzira na to,tribine su porpilično popunjene.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

SASTAVI:

Zvezda: Vasiljević, Babić, Konotar, Stojković, Krstović, Čaušić, Simić, Jirka, Jevtović, Vukanović, Vulić

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Blau Vajs:

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Zvezdin današnji protivnik je ekipa Blau Vajs iz Linca.

Ovo je još jedna u nizu prijateljskih utakmica koje će Zvezda odigrati na ovoj turneji po Austriji.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Ekipa Blau Vajs iz Linca je austrijski drugoligaš, a trener je Goran Đuričin, poreklom Srbin, rođen u Beču. Za "plavo-bele" igraju dvojica srpskih fudbalera Miloš Džinić (19) i Stefano Šurdanović (20), a tu je i Srbin sa austrijskim pasošem Aleksandar Kostić (23).

Ekspedicija Crvene zvezde u Beograd se vraća u utorak u ranim jutarnjim časovima. Do početka kvalifikacija za Ligu šampiona i utakmice sa Suduvom 9. jula u Marijampolu treniraće u glavnom gradu Srbije.

Crveno-beli su do sada odigrali četiri utakmice u Austriji. Pobedili su niželigaša iz Vindišgarstena s rezultatom 7:0, a remizirali sa Klužom (1:1) i Apolonom (1:1), dok su poraženi od Zenita (0:1).

Meč je na programu od 18 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track