NOVI SELEKTOR

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ PREUZEO ORLOVE: Imam svoje principe u radu i nikada se nisam odricao najboljih igrača! Luka i Matija su naše bogatstvo i mi smo tu zbog njih! (KURIR TV)

Fudbal -

Ljubiša Tumbaković je novi selektor fudbalske reprezentacije!

Proslavljeni trener danas je i zvanično promovisan u vođu "orlova" pošto je juče na sednici Izvršnog odbora jednoglasno imenovan u naslednika Mladena Krstajića.

"Godinama se pripremam za jednu ovakvu konferenciju, ali izgleda da sam morao dugo da čekam na to. Jako sam srećan i zadovoljan, privilegija je i čast biti selektor svoje države. Imao sam puno izazova i rešavao sam ih, ali ovo je moj najveci profesionalni izazov. Utošiću puno truda da bih ostvario cilj i plasman na EP. Nadam se da ćemo uz podršku i makisimalno angažovanje stvoriti patriotsku atmosferu koja će doneti rezultat", rekao je na početku obraćanja novi selektor Srbije.

foto: Kurir Sport/Anja Vukašinović

"Imam svoje principe u radu i nikada se nisam odricao najboljih igrača, već ih na svoj način dovedem u situaciju da možemo da ih koristimo. Nikome vrata nisu zatvorena. Napravio sam neki progra, aktivnosti, sigurno da ćemo pričati o svima", rekao je Tumbaković.

1 / 6 Foto: Starsport©

U međuvremenu, posle niza sastanaka Tumba je čak napravio i redosled ciljeva, pa će mu tako prvi korak biti vraćanje Krstajićevih begunaca - Luke Milivojevića i Matije Nastasića.

"Nisu samo njih dvojica u priči već više igrača. Od standardnih do onih sa manjom minutažom. Ni Luka i Nastasić, niko neće biti zakinut. Oni su naše bogatstvo i mi smo tu zbog njih", rekao je Tumbaković.

Debi Ljubiše Tumbakovića na klupi "orlova" biće 7. septembra u Beogradu protiv Ronaldovog Portugala.

"Dok se igra postoje šanse za Evropsko prvenstvo,zavisi i od ptotivnika kako će igrati ali potrudićemo se da u prvoj utakmici ostvarimo nešto što nama odgovara, a to je da pobedimo", rekao je novi selektor Srbije.

Predsednik Slaviša Kokeza o Goranu Đoroviću

"Razočaran sam rezultatom mladih i igrom na EP, ali prethodne dve godine koliko je Đorovic radio, radio je dobar posao, u kvalifikacijama je ostvario sve pobede. Ne bih mandat Gorana Đorovića nazvao neuspešnim. Imate primere da se druge velike reprezentacije nisu našle na EP. Sam plasman je uspeh, da smo mogli korak više - mogli smo, razočaran jesam. Ali njegov mandat nije bio neuspešan. Ugovor mu je istekao i čekamo predloge za novog selektora mlade reprezentacije, u narednoh 10-15 dana", rekao je Kokeza.

foto: Kurir Sport/Anja Vukašinović

Ljubiša Tumbaković je potpisao ugovor do kraja 2021. godine.

"Savez imam za cilj da pokuša da napravi rezultat. Svaki zacrtani cilj koji se ne ostvari je neuspeh. Zavisi kako ga doživimo, ako je krivica naša ili ako je do spoljnih faktora. Ako ne uspemo, bože moj idemo dalje. Trudićemo se da ostvarimo cilj. Sve što možes danas ne ostavljaj za sutra. Imamo težak raspored ovog momenta, možda falimo rezultatski ove tri utakmice, ali imamo još pet i možemo da razmišljamo da možemo da pobedimo kod kuće. Potrudićemo se da rešimo rezultatski problem u prvom delu takmičenja", naglasio je Tumbaković.

Odluka da ne vodim tim protiv tzv. Kosova je bila ispravna

Tumbaković je smenjen prošlog meseca u Crnoj Gori zbog tog poteza i ističe da mu je žao što je otišao na taj način.

"Kosovo je odavno ispuričana priča, nesportska. U tom trenutku je bio logičan i ispravan potez, doneo sam odluku sam. Vreme će pokazati da li sam bio u pravu", rekao je Tumbaković.

Na pitanje kako će reagovati ako se u budućnosti desi duel Srbije i tzv. Kosova, što je moguće na EP, Tumbaković smatra da takva odluka mora da se rešava na državnom nivou.

"Nisam siguran da li postoji mogućnost za taj meč. Resiće se na višoj instanci i ja ću biti deo tog razmišljanja".

On je objasnio da je bilo mučna situacija u Crnoj Gori sa predsednikom Saveza Dejanom Savićevićem na temu oko tzv. Kosova.

"Teže se pričalo. Žao mi je što se tako desilo, uticali su spoljni faktori i moralo he tako da se reaguje", zaključio je on.

kurir.rs / Anja Vukašinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track