Fudbaleri Čelika putovali do Donjecka 65 sati

Dugo putovanje u Jevropu

Fudbaleri Čelika putovali do Donjecka 65 sati

Fudbal -
Fudbaleri Čelika iz Nikšića tri dana se klackali autobusom da bi odigrali prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv ekipe Metalurga

Vozi, Miško...Fudbaleri Čelika iz Nikšića putovali su na prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu UEFA punih 65 sati! Crnogorski drugoligaš juče je u Donjecku odigrao meč protiv Metalurga, a zbog finansijske situacije igrači i rukovodstvo morali su da u Ukrajinu otputuju autobusom.Nikšićani su krenuli put Donjecka u nedelju, u 22.00 časa, a na odredište su stigli u sredu posle 15.00. Ekspedicija se odmah smestila u hotel da se odmori od verovatno najdužeg putovanja na gostovanje u novijoj istoriji fudbala, a posle tri (ne)prospavane noći u autobusu nisu imali snage ni da odrade trening pred utakmicu, koja je počela juče, u 19.00 časova po našem vremenu.- Putovali smo kroz Srbiju, Rumuniju i Moldaviju, gde su nas vratili jer nismo imali vize za tu zemlju. Nekako smo stigli do Ukrajine, a onda do Donjecka. Ovaj grad se nalazi blizu granice sa Rusijom, tako da smo proputovali skoro čitavu Ukrajinu. Prešli smo 3.000 kilometara - kaže izvor iz nikšićkog kluba.

I Suduva došla busomI protivnik Novosađana u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope stigao je u srpsku Atinu autobusom. Za razliku od Nikšićana, fudbaleri ukrajinskog prvoligaša putovali su nešto manje i uspeli da se dovoljno odmore za meč sa Vojvodinom.Njihovo putovanje trajalo je oko 2.000 kilometara.

Obrukali seNikšićani ne samo da su se namučili da stignu do Ukrajine već su i u Donjecku bili na velikim mukama. Domaći Metalurg ih je savladao rezultatom 7:0 (3:0), a već posle sat vremena igre Ukrajinci su vodili sa čak pet golova razlike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track