poslednja provera u sloveniji

REMI PARTIZANA NA GENERALNOJ PROBI ZA SUPERLIGU: Crno-beli gubili na poluvremenu, pa preko Sume i Ostojića stigli do egala! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana odigrali su 2:2 (0:2) sa ekipom mađarskog Pakšija u generalnoj probi pred start Superlige Srbije i meča sa ekipom Inđije u istoimenom gradu.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Slovenije Nemanje Ilića

Klub iz Mađarske imao je prednost od dva gola na velikom odmoru, ali su crno-beli preko Sume i Ostojića do kraja uspeli da izjednače rezultat.

Već od samog starta crno-beli su u potpunosti preuzeli inicijativu, što je rezultiralo prvom velikom šansom u petom minutu. Posle jedne minijature Suma je oboren na ivici šesnaesterca, isti igrač uzeo je loptu i probao iz prekida, ali je lopta otišla preko prečke.

Samo par minuta kasnije, usledila je nova dobra prilika za Partizan. Ivanović je probio po levoj strani i loptu po zemlji poslao u peterac, na nju je naleteo Ožegović i opalio iz prve, ali je golman madjarskog tima bio na mestu.

Nije se puno čekalo na novu priliku. Probao je Smiljanić sa nekih 20 metara od gola protivnika, ali je lopta zbog kontra felša otišla par metara od gola Mađara. Otišla je u nepovrat još jedna prilika crno-belih.

Pakši je tek u 18. minutu došao do prve prilike. Posle prodora kapitena, lopta je ubačena u peterac, ali je Dinga reagovao brže od napdača madjarskog tima i spasao čist gol.

Ipak, gosti su iz prve prave prilike i šuta u okvir gola pogodili mrežu Partizana.

Posle kornera koji je izveo Fejoš, najbolje se u šesnaestercu crno-belih snašao Pap koji je glavom matirao Stojkovića za vodjstvo madjarskog kluba od 30. minuta meča.

Posle faula nad Sumom, koji sudija nije odsvirao, fudbaleri madjarskog kluba uzeli su loptu, i brzo posle samo jednog pasa kapiten Bode je izbio sam ispred Stojkovića, pa mu nije bilo teško da duplira prednost svog tima u 45. minutu meča. Sa tim rezultatom otišlo se na veliki odmor.

Samo šest minuta bilo je potrebno Partizanu u nastavku da smanji zaostatak. Posle prodora Sadika lopta je doša do Sume koji je po zemlji iz okreta pogodio nebranjeni deo mreže Pakšija.

Samo četiri minuta kasnije Partizan je imao još jednu odličnu šansu. Pokušao je Sadik posle prodora, opalio čim je ušao u šesnaest, ali lopta prolazi tik pored leve stative gola Pakšija.

Posle jedne greške madjarskog tima u 76. minutu meča, Lazar Pavlović je u povukao loptu, šutnuo pod prečku čim je ušao u kazneni prostor, ali je golman Nađ spasao nemoguće i tako sačuvao prednost svog tima.

foto: Kurir Sport/Nemanja Ilić

Odličnu priliku imao je Pešukić posle jedne greške Pakšija, ušao u kazneni sa desne strane i gađao u bliži ugao, ali je lopta "stala" na stativi.

Ostojić je u 83. minut meča izjednačio rezultat. Posle kornera i velike gužve u šesnaestercu, lopta se odbila na penal gde se našao usamljeni Ostojić koji je loptu "zakucao" u mrežu Pakšija.

Do kraja meča mađarski klub je imao odličnu priliku u nadoknadi vremena kada je Kelebek pogodio prečku, posle čega je sudija oodmah svirao kraj meča.

Crno-beli su se odmah po okončanju utakmice uputili u Beograd gde će nastaviti pripreme za novu sezonu Superlige Srbije.

Partizan - Pakši 2:2 (0:2)

PARTIZAN: Stojković - Nemanja R. Miletić, Dinga, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Smiljanić - Lutovac, Suma, Ivanović - Ožegović.

Još su igrali: Pešukić, Ostojić, Vujačić, Sadik, Šćekić, Stevanović, Jovanović, Pavlović, Milosavljević

PAKŠI: Holozer, Osvat,Lenzer, Feješ, Sabo, Pap, Vindeker, Konjves, Bode, Han, Fejoš

Još su igrali: Balo, Barta, Bor, Čeke, Ževaji, Herječki, Kelemalen, Kovari, Nađ, Remili

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track