NEVEROVATAN SCENARIO ZA TREĆE KOLO LIGE ŠAMPIONA: Vujadin ponovo na Marakani!?
Foto: Starsport©

delije u transu

NEVEROVATAN SCENARIO ZA TREĆE KOLO LIGE ŠAMPIONA: Vujadin ponovo na Marakani!?

Fudbal -

Žreb UEFA mogao bi da spoji Crvenu zvezdu i Apoel, stari i novi Savićev klub

Vujadin Savić se vraća na Marakanu! Bivši kapiten Crvene zvezde potpisao je pre nekoliko dana za kiparski Apoel, a mogao bi 6. avgusta da zaigra protiv voljenog kluba u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Naime, usled iznenađujućih rezultata u prvoj rundi kvalifikacija, pre svega trijumfa Ferencvaroša nad Ludogorecom, odnosno Kluža nad Astanom došlo je do pomeranja u grupi nosilaca. Kiprani su baš zahvaljujući ovim rezultatima pomereni u viši razred.

foto: Starsport©

Ipak, i fudbalere Crvene zvezde i Apoela pre mogućeg duela čeka iskušenje u drugoj rundi. Crveno-beli igraju protiv Helsinkija 24. i 31. jula, dok će Kiprani odmeriti snage na terenu sa Sutjeskom iz Nikšića.

Žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona biće obavljen u ponedeljak 22. jula, a pored Apoela, Crvena zvezda bi za rivala mogla da dobije Ajaks, Seltik, Dinamo Zagreb, Kopenhagen i Bate Borisov. Mogućnost da Vujadin Savić ponovo zaigra na Marakani postoji, iako je mala.

foto: Privatna Arhiva

Ostaje pitanje, da li su se crveno-beli eventualnom klauzulom u ugovoru sa Kipranima obezbedili da njihov bivši kapiten igra protiv svog nekadašnjeg kluba. Čini se da nisu, pa bi u slučaju ovakvog žreba Vujadin Savić, u obe utakmice igrao u žuto-plavom dresu.

Ko će biti novi šampion Afrike? Senegal Sadija Manea ili Alžir Rijada Mareza? Saznaćemo večeras od 21.00, kada u Kairu počinje veliko finale. Kvota na Senegal je 2,80, na Alžir 2,95, a na to da će meč otići u produžetke 2,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Kupa afričkih nacija.

Za Apoel pored Vujadina Savića igraju još dvojica Srba Uroš Matić i Andrija Pavlović.

Drugo kolo kvalifikacija

Liga šampiona

Kluž - Makabi Tel Aviv Bate Borisov - Rozenborg Nju Sejnts - Kopenhagen Ferencvaroš - Valeta Dandalk - Karabag Saburtalo - Dinamo Z Seltik - Nome Kalju Crvena zvezda - HJK Helsinki Sutjeska - Apoel Maribor - AIK Viktorija Plzenj - Olimpijakos PSV Ajndhoven - Bazel * termini utakmica su 23/24. i 30/31. jula

Novi nadimak

Giška postao Komadant

Vujadin Savić se dobro snašao u novom klubu. Za kratko vreme postao je omiljen kod saigrača, ali i kod novinara. Koliko mu dobro ide u Nikoziji pokazuje i novi nadimak koji mu je dao Uroš Matić. Naime, Vujadina Savića u Apoelu su nazvali Komadant, aludirajući na njegove igre u odbrani. U Crvenoj zvezdi Vujadina su znali kao Gišku. U prvoj utakmici za Apoel Vujadin Savić je postigao gol protiv Dokse Katokopijas.

Terapije

Kanjas na terapiji, Pankov sve bolje

Pojačanje Crvene zvezde Hoze Antonio Kanjas trebalo bi da bude spreman za prvi meč protiv Helsinkija 24. jula u Beogradu. Iskusni [panac ima problem sa primicačem i dva puta dnevno ide na terapije. Sa druge strane, Portugalac Tomane je povredio prednju ložu i njega čeka pauza od deset dana, a nešto bolja situacija je sa Radovanom Pankovom koji ima istu povredu. Zbog crvenog kartona protiv Suduve Marko Gobeljić sigurno neće igrati dvomeč protiv Finaca.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir/Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track