KVALIFIKACIJE ZA LE

NIŠLIJE ZALUTALE U EVROPU: Radnički nije uspeo čak ni na svom terenu da savlada estonsku Floru! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog iz Niša eliminisani su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, iako su večeras na svom stadionu u revanš utakmici igrali nerešeno s Florom 2:2 , ali su u ukupnom rezultatu izgubili 2:4.

Flora je prošlog četvrtka u Talinu pobedila Nišlije sa 2:0, što im je, kasnije se ispostavilo, bilo dovoljno da se domognu drugog kola kvalifikacija.

Estonski tim će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa igrati protiv Ajntrahta iz Frankfurta.

Golove za Radnički postigli su Stefan Mihajlović u 68. minutu i Nikola Čumić u 84, dok su strelci za Floru bili Henrik Purg u 80. i Mark Anders Lepik u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Vicešampion Srbije od starta utakmice je krenuo ofanzivno, bio je taj koji je držao loptu u posedu, medjutim, pravih prilika nije bilo, osim nekoliko udaraca sa distance.

Nemanja Tomić je oprobao šut sa ivice kaznenog prostora, potom je pokušao i Saša Stojanović iz slobodnog udarca s oko 20 metara, ali rezultat se nije menjao. ; Na drugoj strani, Flora je u Niš očigledno stigla s namerom da brani stečenu prednost. Gostujući tim se dobro, organizovano branio i čekao svoje prilike iz kontranapada. ; Flora se na početku drugog poluvremena oslobodila pritiska, sve češće je bila u napadu, dok Radnički nikako nije uspeveo da opasnije zapreti sve do 68. minuta kada je Mihajlović postigao gol na oduševljenje oko 6.000 navijača.

Aleksandar Todorovski je sjajno centrirao, a na pravom mestu bio je Mihajlović koji je glavom poslao loptu iza ledja golamana Flore. ; Kada su svi očekivali da će Radnički stići i do drugog pogotka, usledio je hladan tuš na Čairu u 80. minutu kada je Henrik Pirg izjednačio na 1:1.

Četiri minuta kasnije ekipa Sima Krunića je stigla do tog drugog gola, strelac je bio Nikola Čumić nakon situacije jedan na jedan sa golmanom gostiju.

U samoj završnici meča Flora je posle kontranapada preko Lepika postavila konačan rezultat i izborila dvomeč s Ajntrahtom.

Kurir sport /Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track