MEĐUNARODNI TURNIR U ŽENSKOM FUDBALU U ZEMUNU: Od 25. jula na megdanu šest timova, domaćin ŽFK Sloga
Foto: ŽFK Sloga

obeležavaju 50 godina postojanja

MEĐUNARODNI TURNIR U ŽENSKOM FUDBALU U ZEMUNU: Od 25. jula na megdanu šest timova, domaćin ŽFK Sloga

Fudbal -

Međunarodni turnir u ženskom fudbalu, a povodom obeležavanja 50. godina postojanja prvog registrovanog ženskog kluba "Sloga" iz Zemuna biće održan od 25. do 28. jula.

Učestvovaće ŽFK ''Crvena Zvezda'' i ŽFK ''Zemun'' iz Beograda, kao i prvak Bosne i Hercegovine ŽFK ''Sarajevo'', prvak Crne Gore ŽFK ''Breznica'' i prvak Slovenije ŽNK ''Olimpija''.

Svečano otvaranje planirano je za četvrtak, 25. jula u 15.30.

Prvi meč odigraće ŽFK ''Sloga'' i ŽFK ''Zemun'' od 16 časova na terenu Fk ''Zemun'' iz Beograda, ulica Ugrinovačka 80.

foto: ŽFK Sloga

Kako su rekli u klubu Sloga, cilj im je da utiču na podizanje svesti o ženskom fudbalu i promociji žena u sportu.

"Naši ciljevi za ovu sezonu su da pokušamo da osvojimo titulu u predstojećem prvenstvu 2019/2020, i obezbedimo ulazak u grupnu fazu evropskog takmičenja Lige šampiona, kao i osvajanje trofeja u Kupu Srbije, što bi doprinelo jačanju ženskog fudbala u Beogradu, kao i motivaciji dece svih uzrasta da se aktivno uključe u bavljenje sportom", naveli su u klubu.

Ženski fudbalski klub ''Sloga'' iz Zemuna, sa tradicijom dugom 50. godina, je prvi registrovan ženski fudbalski klub na teritoriji Republike Srbije.

Na samo početku, od osnivanja 1969. godine do 1972. godine klub se takmičio pod imenom ŽFK ''Zmaj'', a 1972. godine, menja ime u ŽFK ''Sloga''.

U svojoj bogatoj istoriji klub je 5 puta bio osvajač prvenstva Jugoslavije, i 5 puta pobednik Kupa Jugoslavije, kao i finalista prvenstva Evrope u Francuskoj 1976. godine. Danas se klub takmiči u Superligi Srbije, najvišem rangu fudbalskih takmičenja za žene u Srbiji.

U klubu su igračice koje nastupaju za reprezentativne selekcije U -17 (do 17 godina), U – 19 (do 19 godina), kao i najboljoj seniorskoj A selekciji Srbije. U tekućoj sezoni osvojili smo 2. mesto u Superligi Srbije, i plasirali su se u polufinale Kupa Srbije.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track