TRENER LEČENI ALKOHOLIČAR, KAPITEN DIPLOMIRANI INŽINJER, A PRVI NAPADAČ KOKTEL MAJSTOR: Sa njima će Partizan odmeriti snage na premijeri u Evropi!
Foto: FK Partizan

NEVEROVATNA PRIČA

TRENER LEČENI ALKOHOLIČAR, KAPITEN DIPLOMIRANI INŽINJER, A PRVI NAPADAČ KOKTEL MAJSTOR: Sa njima će Partizan odmeriti snage na premijeri u Evropi!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana saznali su ime svog prvog protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Crno-beli će odmeriti snage sa velškom ekipom Konaha koja je sinoć posle puno drame eliminisala ekipu Kilmarnoka. Prvi meč ova dva tima u Velsu okončan je pobedom gostiju sa 2:1, dok je u drugom meču Konah slavio sa 2:0, a oba tima su meč završili sa igračem manje. Eliminacija Škota prava je senzacija, pa verujemo da se crno-beli nisu puno ni informisali za Velšane, s obzirom na očekivani duel sa Kilmarnokom.

Britanski BBC se ipak detaljnije pozabavio ovom ekipom, pa su odlučili da malo pomognu skauting službi Parnog valjka.

Oni su se pozabavili karijerama fudbalera Konaha, pa su tako došli do zanimljivih priča.

Počeli su od kapitena Džordža Horna, ovaj 37-godišnjak je inženjer elektrotehnike, dok mu je saigrač Džon Dizni direktor prodaje u firmi koja se bavi reciklažom mobilnih telefona.

Zanimljiva je istorija i Nejta Fulfa koji je koktel majstor, a čiji je brat bio član Evropskog parlamenta, kao predstavnik Irske.

- Imamo miks igrača i radnika, koji se bave telefonima i prodajom, imamo barmena, mnogi se bave ovim periodično, baš smo dobar miks i uvek smo optimisti da možemo napraviti iznenađenje -preti napadač Vajld.

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

- Mislim da smo na pres konferenciji videli da su svi već okrenuti utakmici Kilmarnok - Partizan, što je apsolutni nedostatak poštovanja prema nama. Nema veze, očekivali smo to. Ako ljudi potcenjuju, neka pogledaju kako raste liga u Velsu u poslednjih 10 godina i kako mi igramo u poslednje tri.

Ipak, najzanimljiviji je svakako trener Endi Morison, koji je veliki fan Mančester sitija, a ljubitelji fudbala u Engleskoj pamte ga još dok je nosio dres Plimuta, Blekburna, Blekpula i Hadersfilda. Endi je ima ogromnih problema sa alkoholom što je prouzrokovalo i ozbiljne porodične probleme, ali trenerski posao mu je bio spas i bez iz svega toga.

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

- Moji igrači imaju srce lavova, nikad ne padaju i ne odustaju. Kada imaš tim poput ovog, uvek imaš šansu. Ovo je neverovatan uspeh, nestvarno sam ponosan, ne mogu da opišem to.

Verujemo da Partizan neće imati ozbiljnijih problema sa Velšanima, ali ako se setimo Šamroka od pre bar godina...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track