MAMIĆ U SARAJEVU IMAO ROČIŠTE O IZRUČENJU HRVATSKOJ: Zdravko optužio sudije u svojoj zemlji da su korumpirane, čak i predsednika Vrhovnog suda! Odluka BiH poznata za nekoliko dana
Foto: Profimedia

ČOVEK JE NEUNIŠTIV

MAMIĆ U SARAJEVU IMAO ROČIŠTE O IZRUČENJU HRVATSKOJ: Zdravko optužio sudije u svojoj zemlji da su korumpirane, čak i predsednika Vrhovnog suda! Odluka BiH poznata za nekoliko dana

Fudbal -

Bivši čelnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić imao je danas u Sudu BiH u Sarajevu ročište o izručenju Hrvatskoj.

"Ne verujem da će Sud BiH doneti bilo koju drugu odluku osim odbacivanja mog izručenja", rekao je Mamić novinarima uoči ulaska u sudnicu, a preneli su mediji u BiH.

Mamić je rekao da zna da za šestoro sudija u Hrvatskoj korumpirano, što u BiH nije slučaj.

"Jedan od njih je predsednik Vrhovnog suda Đuro Sesa", rekao je Mamić.

Posle današnjeg ročišta navedeno je da će Sud odluku doneti u narednih nekoliko dana.

Ministarstvo pravosuđa Hrvatske podnelo je zahtev BiH za izručenje Mamića, čiji je advokat Zdravko Raić optimista posle izlaganja Tužilaštva.

"Tužilaštvo BiH deli stav obrane da nema uslova za primenu ugovora o izručenju jer je on potpisan 2012. godine, a počinjenje dela se dogodilo između 2004. i 2012", izjavio je Raić, a preneo "Dnevni Avaz".

Zdravko Mamić se tereti da je od 2004. do 2015. ostale optužene organizovao u zločinačko udruženje i da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih firmi i ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, klub oštetili za nešto manje od 20 miliona evra.

Mamić je prošle godine nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, ali je pre izricanja presude pobegao je u Bosnu i Hercegovinu.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track