KOSOVO JE SRBIJA, A NE TAMO NEKA DRŽAVA! EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Ovo je ispovest fudbalera koji je odbio da igra za Slovan protiv albanskog kluba iz Prištine (VIDEO)
Foto: EPA/THOMAS HAUMER

OTVORIO DUŠU

KOSOVO JE SRBIJA, A NE TAMO NEKA DRŽAVA! EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Ovo je ispovest fudbalera koji je odbio da igra za Slovan protiv albanskog kluba iz Prištine (VIDEO)

Fudbal -

Navijači kluba iz Bratislave potpuno su uz nas, razumeju nas i podržavaju, kaže Dejan Dražić, koji je zajedno sa Aleksandrom Čavrićem odbio da igra protiv kosovskog Feroniklija.

Svaka čast, momci!

Vladimir Radenković, Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić zatražili su od Slovana da ne igraju utakmice protiv Feroniklija u kvalifikacijama za Ligu Evrope .

Klub iz Bratislave razumeo je dvojicu naših igrača i trenera i ispoštovao je njihovu odluku da ne budu u timu za mečeve protiv kosovskog kluba.

- Čim je došao žreb, trener Vladimir Radenković je odmah pričao sa Aleksandrom i sa mnom i dogovorili smo se da ne budemo akteri ovih utakmice - počeo je priču Dražić iz Bratislave za Kurir.

Nametnulo se pitanje o reakciji uprave.

- Veliko hvala klubu i navijačima koji su prihvatili i razumeli našu odluku. Dobili smo punu podršku od svih!

Navijači slovačkog velikana potpuno razumeju odluku trojice Srba.

- Oni su uz nas! Skoro svaku utakmicu imaju transparent posvećen Srbiji, redovno skandiraju "Kosovo je Srbija", dosta ljudi ovde ima i srpsko poreklo, a i Slovaci nas vole... Uživanje je igrati u jednom ovakvom prijateljskom klubu. Sama pomisao da igra protiv lažne ekipe iz lažne države ne prija mladom srpskom fudbaleru.

- Mi smo takvi! Nešto što je naše - naše je. Znam da ne bi trebalo mešati politiku i sport, ali za sve postoje određene granice. Prosto, ne želimo da igramo protiv njih.

Potez Čavrića, Radenkovića i Dražića mogao da bi da bude primer svim srpskim sportistima kako da se ubuduće odnose prema mečevima protiv takozvane države Kosovo.

- Mislim da naši sportisti ne bi trebalo da igraju protiv njih.

Dražić je jedan od najboljih igrača Slovana, iza sebe ima sjajnu sezonu, a njegovo neigranje sigurno je hendikep za tim.

- Verujem u saigrače. Imamo kvalitetan tim! Mnogo teško nam je pala nesrećna eliminacija od Sutjeske. Primili smo golove u 96. minutu u Bratislavi i u 93. minutu u Nikšiću. Šteta, baš šteta... Cilj nam je da uđemo u Ligu Evrope.

Ne idu na revanš: Nećemo na Kosovo!

Trojica Srba iz Slovana neće putovati na revanš meč koji se igra u Prištini sledeće nedelje. - Ne putujemo na tu utakmicu - kratko je poručio Dražić. Za razliku od naših fudbalera, navijači Slovana planiraju odlazak na to gostovanje jer su uz klub na svakom meču gde god da igraju. A posebno ne žele da propuste meč u Prištini.

(Miloš Bjelinić, Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track